Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kepak: w Warszawie byłem na jednej a patrzyłem kilka innych to wszędzie było wejście ze szkoleniem i dwa rodzaje broni plus trochę amunicji, a jak chciałem to później walisz z czego chcesz płacąc tylko za naboje.
  • Odpowiedz
@kepak: na którejś z tych stron z voucherami da się znaleźć taki na strzelanie dla 2 osób w rozsądnej cenie. A jak chciałem postrzelać jeszcze to płaciłem już tylko z amunicję.
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: W Kolimatorze np. wymagają szkolenia strzeleckiego

@kepak: w takim razie omijać szerokim łukiem.

Wynajęcie toru strzelnicy dla osób nieposiadających broni (z nadzorem instruktora) – 50 zł/h (os.) (30 zł/os. za każdą następną rozpoczętą godzinę) + koszty amunicji

(°°
  • Odpowiedz
@kepak:

1) Znajdz strzelnicę z pakietem - możliwością oddania po kilka strzałów z różnych rodzajów broni - pistolet, rewolwer, strzelba (koniecznie), karabin, może PM.
2) Przygotuj się na wydatek 150-250 zł od osoby. Kroją na cenach amunicji niewiarygodnie. Pamiętaj też, że 50 strzałów dla początkującego to dość sporo.
3) Unikaj broni samoczynnej (strzelającej seriami) - bo za jednym pociągnięciem wystrzelisz 50 zł ... i nic nie trafisz.
4) Najlepiej -
  • Odpowiedz
@kepak: przed wejściem na oś musisz zapoznać się z regulaminem strzelnicy. Podstawowe szkolenie z obsługi broni powinien zrobić instruktor ewentualnie prowadzący strzelanie. Raz tylko spotkałem się z opłatą za taką usługę ale wynosiła ona 10zł więc można przeboleć.

Zacznij od amunicji bocznego zapłonu, później strzel 9 mm, spróbuj jakiegoś karabinku, koniecznie rewolwer i na końcu strzelba. Nie rzucaj się od razu na wiadro naboi, bo strzelanie dużymi kalibrami jest męczące.
  • Odpowiedz
ogólnie normalna cena to około 50zł za tor + intruktor i ceny amunicji mniej więcej jak tutaj:

@Emill: serio gdzieś biorą 50 zeta za tor i do tego 100% marży na amunicji? W mojej okolicy za tor biorą jedynie od ludzi ze swoją bronią. Koszt amunicji pokrywał wejście na strzelnicę, prowadzącego i wynajęcie broni.
  • Odpowiedz
@kepak: wygląda na spoko opcję...
@L3stko: u ciebie może tak, ale różne rejony Polski różne ceny, w większych miastach większa konkurencja i niższe ceny.. 50zł to jednak max co widziałem, ostatnio w niektórych miejscach wejścia poszły w dół.
  • Odpowiedz