Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
#gamedev #unity #programowanie wpadłem w kryzys twórczy. Wiem jaką grę chce zrobić, mam GDD w głowie, ale nie mogę napisać ani jednej linijki sensownego kodu, bo chciałbym odrazy stworzyć sensowne systemy, a nie bawić się w prototypy... Siedzę przed kompem i patrzę w monitor. Jak żyć?
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mr_Swistak: qmple wyżej mówią o rozpisaniu. zgadzam się z tym. Mam dwa projekty aktualnie, jeden wielki, drugi mniejszy. Generalnie, moja etyka pracy wygląda tak: najpierw na kartce szkicuje co i jak chce by moja gra wyglądała. jakie ma mieć cechy, jakie obecne gre przypominać, jakie łączyć wątki. Potem na trello.com robie sobie tablice do gry. Pierwsza zakładka bugi, którą uzuepełniam w razie jak projekt idzie do przodu. druga i kolejna
TymRazemNieBedeBordo - @Mr_Swistak: qmple wyżej mówią o rozpisaniu. zgadzam się z tym...

źródło: comment_S3lSdPc4GdMPYGpbHI4uXQeySJbSmjEl.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Mr_Swistak: dzięki :D póki co tworzę stronę gdzie będę prowadził devlog, plus posłuży za jakieś portfolio w przyszłości, potem dogram obecną małą gierkę (zakładałem że będzie na google play do końca 2018... xd), następnie wracam do tego symulatora malucha. Tam utknąłem przy grafice 3D i to mnie w zasadzie trzyma w miejscu. Gdybym nie był artystycznym ułomem byłoby mi łatwiej xd

Duży setback zaliczyłem z przyczyn zewnętrznych, miałem ciężką końcówkę
  • Odpowiedz
@Mr_Swistak: Czytam z opóznieniem ale mogę powiedzieć Ci jedno ze swojego doświadczenia. potwierdzę też trochę to co rozpisał Ci @TymRazemNieBedeBordo

Jeżeli coś nie jest spisane, to to nie istnieje. Spisuj wsyzstkie pomysły i idee które masz w głowie, dzięki temu zostawisz miejsce na nowe pomysły a nie będziesz ciągle myślał o tym co już 'masz'. Poza tym po spisaniu łatwiej jest to wszystko uprzątnąć, podzielić na kategorie, rozbić na
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@asterix61: @TymRazemNieBedeBordo: macie jakieś zamienniki dla jiry?
Zależy mi na funkcjonalnościach takich jak ustawianie story i ogólnie sensowniejsze grupowanie taskow. Jak zacząłem wszystko rozpisywać to mam taski progresyjne, które tak na prawdę będą w każdej iteracji;)
  • Odpowiedz
@Mr_Swistak: pieprz to, nic nie kupuj, wykorzystaj to co jest za darmo i dopiero jak Ci wejdzie w rytm to inwestuj w to. W trello trzeba by zobaczyć w dodatkach czy coś może Ci pomóc

Update: sprawdziłem i trello ma dodatek "Agile Tools" więc możesz go przetestować, w darmowej wersji można mieć dwa dodatki za darmo uruchomione więc to pewnie w Twoim przypadku będzie drugi.

Poza tym notion.so jeszcze polecam,
  • Odpowiedz