Aktywne Wpisy

nie ma naprawde co ze sobą zrobic gdzie pójść, wykop martwy hujto martwe na reddicie śniegowcy i żenujący autystyczny humor dla dzieci, no nie ma takiego wykopu 1,5 ze złotych czasów, samo g---o, ludzie sie przeżucili na scrollowanie tiktokow z ai slopem no k---a j----e boty, where człowieczeństwo

NiezlyJestes +13
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Może kogoś zainteresuje tematyka? Szukam ludzi, którzy są w stanie przyjąć abstrakcyjny punkt patrzenia na życie śmierć - abstrakcyjny, a być może pomijający błędne założenia zakwefione w nas głęboko, takie jak życie/śmierć, dobre/złe czy inne przejawy dualizmu. Film dodaje jako ciekawostkę, natomiast oddaje on w części to do czego doszedłem "filozofując" na takie tematy oraz czytając Alana Wattsa. Chętnie posłucham innych, gdyż uważam, że moje uproszczenie do którego doszedłem jest jedyną drogą aby być w pełni szczęśliwym. #nauka #buddyzm #alternatywneteorie #filozofiadlajanuszy #filozofia
https://www.youtube.com/watch?v=TcYfZOFXIhE
W skrócie po śmierci naradzamy się w nowym wcieleniu czy jak?
Ok, ale wytłumacz mi czy po śmierci(fizycznej czyli przestaje bić moje serce itp.) nagle znikam i nigdy już więcej nie egzystuje czy jestem duszą i żyję ale w innym wymiarze,w innej formie? "Nie umierasz ponieważ nigdy się nie narodziłeś(...)" czyli jak fizycznie przestaje istnieć to już na zawsze jakbym był w czarnej pustce?
Komentarz usunięty przez autora
Chodzi mi o to ,że jak przestanę oddychać to stworzę sobie własny wyimaginowany świat czy o co chodzi? Ciężko m i w to uwierzyć i nadal nie mogę zrozumieć ,bo skoro odkrywamy coś na nowo, są zachowane przedmioty z przeszłości to jakby to mogło nigdy nie istnieć? Nic z tego nie rozumiem, sam sobie wyobrażam świat i jak się zabije w takim sensie ,że moje fizyczne ciało będzie plackiem
Trudno Ci to zrozumieć, bo nie dostrzegasz tego co najbardziej prawdziwe w Tobie - swojego bytu poza ograniczeniami EGO. Zauważyłeś, że czasem chcesz coś zrobić, ale z drugiej strony nie chcesz i tego nie robisz? Np. gdy podoba Ci się dziewczyna i chciałbys
Bardzo ciężko mi to zrozumieć. Dużo "inteligentnych" osób działa według systemu ,więc nie wiem dlaczego miałoby być inaczej i nagle okazuje się ,że żyjemy w Matrixie ,ale czy to znaczy ,że Pan Bóg stworzył świat.