Aktywne Wpisy

JanTadeusz +339
To chyba korupcja?
Saska Kępa, ulica francuska 26, mieszkanie za 2006zl/M2
Niezłe jaja wychodzą
#nieruchomosci #deweloperka #patodeweloperka #korupcja #warszawa
Saska Kępa, ulica francuska 26, mieszkanie za 2006zl/M2
Niezłe jaja wychodzą
#nieruchomosci #deweloperka #patodeweloperka #korupcja #warszawa
źródło: temp_file2107755146728611889
Pobierz
DrFlaming +461
Cześć Mirki,
Czy wolno tu małą reklamę? Założyliśmy portal do konsultacji online, aby trochę inaczej niż standardowo podejść do tematu walki z nadmiarowymi kilogramami. Nasz zespół to dietetyk, psycholog, lekarz i trener personalny. Pomagamy osobom z otyłością, mniejszą lub większą nadwagą, ale też tym, którzy po prostu źle czują się w swoim ciele - poruszając też bardziej złożone tematy, takie jak zespół metaboliczny czy kompulsywne objadanie się. Dla bardziej świadomych osób, robimy też
Czy wolno tu małą reklamę? Założyliśmy portal do konsultacji online, aby trochę inaczej niż standardowo podejść do tematu walki z nadmiarowymi kilogramami. Nasz zespół to dietetyk, psycholog, lekarz i trener personalny. Pomagamy osobom z otyłością, mniejszą lub większą nadwagą, ale też tym, którzy po prostu źle czują się w swoim ciele - poruszając też bardziej złożone tematy, takie jak zespół metaboliczny czy kompulsywne objadanie się. Dla bardziej świadomych osób, robimy też
źródło: fbd3ffc0-d2d4-4c90-b9c5-35287135d1fc
Pobierz

Może kogoś zainteresuje tematyka? Szukam ludzi, którzy są w stanie przyjąć abstrakcyjny punkt patrzenia na życie śmierć - abstrakcyjny, a być może pomijający błędne założenia zakwefione w nas głęboko, takie jak życie/śmierć, dobre/złe czy inne przejawy dualizmu. Film dodaje jako ciekawostkę, natomiast oddaje on w części to do czego doszedłem "filozofując" na takie tematy oraz czytając Alana Wattsa. Chętnie posłucham innych, gdyż uważam, że moje uproszczenie do którego doszedłem jest jedyną drogą aby być w pełni szczęśliwym. #nauka #buddyzm #alternatywneteorie #filozofiadlajanuszy #filozofia
https://www.youtube.com/watch?v=TcYfZOFXIhE
W skrócie po śmierci naradzamy się w nowym wcieleniu czy jak?
Ok, ale wytłumacz mi czy po śmierci(fizycznej czyli przestaje bić moje serce itp.) nagle znikam i nigdy już więcej nie egzystuje czy jestem duszą i żyję ale w innym wymiarze,w innej formie? "Nie umierasz ponieważ nigdy się nie narodziłeś(...)" czyli jak fizycznie przestaje istnieć to już na zawsze jakbym był w czarnej pustce?
Komentarz usunięty przez autora
Chodzi mi o to ,że jak przestanę oddychać to stworzę sobie własny wyimaginowany świat czy o co chodzi? Ciężko m i w to uwierzyć i nadal nie mogę zrozumieć ,bo skoro odkrywamy coś na nowo, są zachowane przedmioty z przeszłości to jakby to mogło nigdy nie istnieć? Nic z tego nie rozumiem, sam sobie wyobrażam świat i jak się zabije w takim sensie ,że moje fizyczne ciało będzie plackiem
Trudno Ci to zrozumieć, bo nie dostrzegasz tego co najbardziej prawdziwe w Tobie - swojego bytu poza ograniczeniami EGO. Zauważyłeś, że czasem chcesz coś zrobić, ale z drugiej strony nie chcesz i tego nie robisz? Np. gdy podoba Ci się dziewczyna i chciałbys
Bardzo ciężko mi to zrozumieć. Dużo "inteligentnych" osób działa według systemu ,więc nie wiem dlaczego miałoby być inaczej i nagle okazuje się ,że żyjemy w Matrixie ,ale czy to znaczy ,że Pan Bóg stworzył świat.