Mireczki, jak namierzyć właściciela po numerze rejestracyjnym samochodu. Typ stuknął corsą w mój samochód na parkingu i uciekł, chociaż świadkowie mu mówili, żeby poczekał. Jakiś tam drobny ślad został, ale sam bym na niego nie zwrócił uwagi. Ja byłem w aptece. Mam świadków i numery tej corsy, ale jak go podam na bagiety, to oprócz satysfakcji, nic z tego nie będę miał. A jak go odnajdę, wtedy zaapeluję do jego rozwagi ( ͡°͜ʖ͡°) finansowej. Ktoś miał kiedyś podobną sytuację? #ubezpieczenia #samochody #cebuladeals #opel #citroen #afera
@abart_bo_co: Ty tak serio? XD dzwoń na bagiety - gość i tak prawdopodobnie będzie musiał płacić z własnej kasy, a nie OC, bo s--------ł z miejsca kolizji ( ͡°͜ʖ͡°)
@abart_bo_co: Tylko bagiety. A tak to możesz sobie pisać ogłoszeni na a grupach typu "spotted" i innych fejsbukach ale to On musiałby się wtedy skontaktować z Tobą.
@abart_bo_co: Następnym razem dzwoń od razu na bagiety, bierzesz numer telefonu od świadków i tyle. Bagiety przyjeżdżają na miejsce, podajesz numer telefonu świadków, oni dzwonią potwierdzają, że do tego doszło, po numerach tablicy określają właściciela, jak jest miejscowy to z miejsca podjadą i będą sprawdzać, jak go nie zastaną to spisują notkę i czekasz, a nie zastanawiasz się teraz co zrobić.
@abart_bo_co: tylko się upewnij czy parking nie jest terenem prywatnym a jeżeli jest to czy jest strefa ruchu. Jeżeli nie ma strefy to bagiety nic nie zrobią chyba, że było zagrożenie życia lub gość umyślnie walił w auto. W takim wypadku tylko zgłoszenie do ubezpieczyciela sprawcy i ewentualnie sąd jak się wypnie.
@aksal89: Chodzi o to, że była stłuczka, ale nie ma śladu. Są świadkowie, że typ wyszedł z samochodu i oglądał co narobił, zanim odjechał. Nie mam argumentu poza tym, że typ dostanie mandat i straci zniżki. Bez bagiet mógłbym się z nim dogadać, chyba że ma zniżki i mandat w dupie.
@sylwek2k: Pozdrawiam serdecznie biały rycerzu. Rozumiem, że Ty byś poślady jeszcze nadstawił. Zaispirowany twoją uczciwością pójdę na bagiety i sprawca straci zniżki i zapłaci mandat. Zadowolony?
@sylwek2k: Kasę dostanę tak czy inaczej, buraku z różowym liściem ( ͡°͜ʖ͡°) Różnica tylko taka, że gość straci zniżki i zapłaci mandat. Dotarło do pustego dzbana? Ja mu chcę dać szansę. Żegnam. I nie spamuj pod moim postem jak nic do niego nie wnosisz XD
Mina p0lki kiedy w hotelu na wakacjach widzi szczęśliwe, białe rodziny z dziećmi zamiast obcokrajowców z krajów Afryki, którym mogłaby pokazać swoją lewacką tolerancję i miłość.
#ubezpieczenia #samochody #cebuladeals #opel #citroen #afera
później stalk na fb :P
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.ufg.pl/infoportal/faces/pages_home-page/Page_4d98135c_14e2b8ace27__7ff1/Pagee0e22f3_14efe6adc05__7ff1/Page4d024e07_14f0a824115__7ff6?_afrLoop=31697687806079000&_afrWindowMode=0&_adf.ctrl-state=1avuyp179d_25
Komentarz usunięty przez autora
@abart_bo_co:
Nie ma śladów, nie ma stłuczki...
@abart_bo_co:
ale napisales ze nie ma sladow, wiec jak to jest w koncu? Nie ma sladow, nie ma stluczki. I wowczas nie ma tez
@abart_bo_co:
zaplaci mandat, albo ty dostaniesz zarzuty :]
Rob jak uwazasz. Tylko nie p-----l, ze zalezy ci na uczciwosci, bo po prostu chciales zgarnac kase dla siebie. A tak nic nie dostaniesz zapewne...