Aktywne Wpisy

mickpl +353
Prawilnie przypominam patent na natychmiastowe obniżenie cen mieszkań:
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments

JohnShelby +7
Jak powinna wyglądać prawidłowa naprawa takich pęknięć i ile może kosztować? materiał + wykonanie? Z powodu remontu lokalu obok powstały u mnie 3-4 takie pęknięcia, każde o długości ok metra i ubezpieczalnia się pyta jakiej kwoty za to oczekuje. Jest to blok z wielkiej płyty.
#nieruchomosci #remontujzwykopem #pytaniedoeksperta
#nieruchomosci #remontujzwykopem #pytaniedoeksperta
źródło: IMG_20240213_201802
Pobierz

#przegryw #logikarozowychpaskow #logikaniebieskiechpaskow #podrywajzwykopem #zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #wygryw
Komentarz usunięty przez autora
@Kapsel3k: Z prostego powodu.
Kobieta może być w ciąży tylko z jednym facetem na raz. Facet może zapłodnić x->nieskończoność kobiet na raz.
To najprostszy powód faktu że to kobiety dokonują selekcji.
Co prawda antykoncepcja hormonalna tą nierównowagę ryzyk związanych z seksem zmieniła, ale reakcja społeczeństwa wcale nie była taka jakiej byś się spodziewał.
Bo kobiety które zajęły inną, mniej selekcyjną pozycję na rynku seksualnym nie cieszą się estymą, nieprawdaż?
@varmiok: Tak jest tylko dlatego, że one same się ograniczają. Kobieta w każdej chwili może wybrać faceta, który jeszcze jej nie wybrał i go z łatwością zdobyć. Facet może spróbować zagadać do każdej, ale ostatecznie i tak większość z tych, co mu się podoba, go odrzuci i musi zadowolić się kimś odbiegającym od jego gustu albo pozostać sam. ¯\_(ツ)_/¯
Sam mam trochę z podejścia samca alfa (jak nie widzę zaangażowania drugiej strony to odpuszczam), ale nie mam takiego wyglądu i pozostałych cech charakteru (np. pewności siebie, gadanego), więc u mnie skutkiem jest samotność.
Kobietom bije od nadmiaru atencji. Zawsze szukają najlepszej dostępnej opcji. Jeśli znajdują się wśród pijaków, to wybiorą tego najbardziej trzeźwego itp.
Nie ma sensu o tym myśleć. Nie, to nie.
Z resztą nie rozumiem tej pogoni za życiem w związku.
Nie trzeba żyć w związku z jedną kobietą