Wpis z mikrobloga

Lubię myśleć i wymyśliłem, że błędne jest wasze podejście ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wpajane nam wszystkim. Dlaczego to różowe mają sobie wybierać partnerów, a nie odwrotnie? Boicie się. A co jeśli ona mnie odrzuci? Nie. To Ty odrzucasz ją, bo ma za małe cycki. Ona traci, bo to do niej ktoś musi zagadywać, nie do Ciebie. Straciła okazję poznania fajnego chłopaka jakim jesteś. Tylko jeszcze tego nie wiesz.
#przegryw #logikarozowychpaskow #logikaniebieskiechpaskow #podrywajzwykopem #zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #wygryw
  • 19
Dlaczego to różowe mają sobie wybierać partnerów, a nie odwrotnie?

@Kapsel3k: Z prostego powodu.
Kobieta może być w ciąży tylko z jednym facetem na raz. Facet może zapłodnić x->nieskończoność kobiet na raz.

To najprostszy powód faktu że to kobiety dokonują selekcji.
@Kapsel3k: Ale na jedno wychodzi. Nasze wbudowane zachowania są oparte o najbardziej podstawowe instynkty.

Co prawda antykoncepcja hormonalna tą nierównowagę ryzyk związanych z seksem zmieniła, ale reakcja społeczeństwa wcale nie była taka jakiej byś się spodziewał.
Bo kobiety które zajęły inną, mniej selekcyjną pozycję na rynku seksualnym nie cieszą się estymą, nieprawdaż?
Kobieta natomiast wybiera z facetów którzy wybrali ją

@varmiok: Tak jest tylko dlatego, że one same się ograniczają. Kobieta w każdej chwili może wybrać faceta, który jeszcze jej nie wybrał i go z łatwością zdobyć. Facet może spróbować zagadać do każdej, ale ostatecznie i tak większość z tych, co mu się podoba, go odrzuci i musi zadowolić się kimś odbiegającym od jego gustu albo pozostać sam. ¯\_(ツ)_/¯
@PanDarcy: To jest jakieś #!$%@? podejście ( ͡° ͜ʖ ͡°) Od razu zakładasz, że będzie źle. To nie ma po co próbować. Ona ma większy wybór. Wiesz jaki to jest wybór? Żaden, bo większość niebieskich jest N U D N A i zakompleksiona. Może sobie wybierać beciaka, a nie faceta, bo facet nie daje się tak traktować.
@Kapsel3k: Ja po prostu mówię jak jest. Większość może być nudna, ale i tak zawsze znajdzie się ten jeden wybraniec, który nie jest.

Sam mam trochę z podejścia samca alfa (jak nie widzę zaangażowania drugiej strony to odpuszczam), ale nie mam takiego wyglądu i pozostałych cech charakteru (np. pewności siebie, gadanego), więc u mnie skutkiem jest samotność.
@PanDarcy: I dobrze. Nie ma sensu angażować się w jednostronną relację. Ja pewność siebie mam, wzrost też chociaż mordy jak model już nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale, to różowe mają podobać się mi, a nie ja im.
@Kapsel3k: Zgadzam się, choć nie do końca.

Kobietom bije od nadmiaru atencji. Zawsze szukają najlepszej dostępnej opcji. Jeśli znajdują się wśród pijaków, to wybiorą tego najbardziej trzeźwego itp.

Nie ma sensu o tym myśleć. Nie, to nie.

Z resztą nie rozumiem tej pogoni za życiem w związku.