Wpis z mikrobloga

@Shamalamamayman prawda jest taka że Lady Gaga zdobyła popularność na takich numerach jak P---r Face czy ten Bad Romance. Piosenkach gorszych niż polskie disco polo. Piosenkach które piłowały chyba wszystkie stacje. I to jest mniej więcej obraz współczesnej muzyki radiowej razem Nicki Minaj. I wydaje mi się że to przez takie piosenki jak Bad Romance ludzie wolą unikać tego szamba.

A ja prywatnie akurat prawie nie słucham rzeczy sprzed 1980 (prócz
  • Odpowiedz
@Atencyjny-Kitku: No dobrze, ale co to ma do rzeczy? Co ma do rzeczy to że ten czy inny piosenkarz ma samemu pisze teksy, albo ma imponujący głos? Próbuje tutaj zwrócić uwagę że są osoby, które współczesną muzykę kojarzą bardziej z tak ordynarnie prostymi numerami jak Bad Romance czy P---r Face dlatego też unikają nowych artystów. I w sumie trochę im się nie dziwie skoro stacje radiowe puszczają albo numery '80/'90
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: yyy chyba nie ma sensu dyskusja z tobą, bo nie znasz sie...
Radio puszcza pop, czyli muzykę dla mas, popularną. A śpiew, skala głosu i jakość wykonania świadczą o wykonawcy, a do tego, że sam komponuje, znaczy to, że jest artystą, a nie kukłą na scenie z playbackiem czy produktem typu Britney. Czepiasz się o jakość, a kiedy ktos podaję przykład, że jest to artysta wybitny z głosem i
  • Odpowiedz
@Atencyjny-Kitku Wiem że najłatwiej zarzucić komuś nieznajomość tematu ale postaraj się trochę bardziej. Ja natomiast postaram się napisać prościej, może uda ci się zrozumieć. Jakie znaczenie ma to że ktoś ma cudowny głos, skoro śpiewa banalnie proste pioseneczki? Jakie znaczenie ma to że ktoś samemu pisze teksty, skoro przy tych tekstach twórczość Ivana i Delfina albo Mezo to poezja (a wyśmiewany kiedyś Orła Cień to prawie sztuka awangardowa). Dla przykładu:

I want
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: wiesz, podtrzymuje to, że się nie znasz ;-) Bo cała, caaaała piosenka ma bardzo brzydkie, drugie dno, wraz z teledyskiem ;-) Ale popatrz, zanucisz bez potrzeby przypomnienia? Hit? No hit! Tak samo jak Feel nagrał swoją piosenkę - hit, tak ona nagrała nie jedną, a wiele płyt w amerykańskim, popiwym stylu, które pokryły sie 4-5 krotnie złotem. BA! Jak Michael Jackson, który robił show, sprzedawał milionowe nakłady płyt, był
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: sorry, no ale nic nie zrozumiałeś, i wcale mnie to nie dziwi... Ja jestem zawodowym muzykiem, do filharmonii chodzą albo melomanii albo ciągnie się młodzież ze szkoły, studiów. Gaga nie wykonuje muzyki disco polo, nawet nie disco, no ale TY SIE ZNASZ CO NIE??! Ja nie znam żadnej piosenki disco polo, żadnego utworu nie umiem wykonać z pamięci, ale mam szacunek do nich, bo robią to, co kochają i
  • Odpowiedz
Gaga nie wykonuje muzyki disco polo, nawet nie disco, no ale TY SIE ZNASZ CO NIE??!

@Atencyjny-Kitku: Nic takiego nie powiedziałem. To ty cały czas się tutaj wywyższasz i mówisz że ty wiesz lepiej a ja się mylę. xD Zresztą, nie powiedziałem też w żadnym miejscu że wykonuje discopolo, może naucz się czytać zanim zaczniesz kogoś pouczać. xD

Gaga, jak i inni wokalisci nie korzystają z autotunes (l.mng różnych programów
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: może masz problem z czytaniem albj nie pamiętasz jakie bzdury piszesz. Jak możesz wypowiadać się w tej kwestii, kiedy nawet taka prosta rzecz cię przerasta...
I powtarzam po raz trzeci - nie korzystają oni z autotunes... To, że ty coś tam słyszałeś, to g---o na resorach a nie argument. Czy ty umiesz into logika, bo chyba ci slabo idzie... Ale IKSDE gościu, bo przecież nie znasz się, a smiesz
  • Odpowiedz
I powtarzam po raz trzeci - nie korzystają oni z autotunes... To, że ty coś tam słyszałeś, to g---o na resorach a nie argument.

@Atencyjny-Kitku: No tak. Na co co komu autoryzowane wywiady. Jakiś random z forum ze śmiesznymi obrazkami wie lepiej. Jesteś zabawniejsza niż sobie wyobrażasz. xdxdxdx

muzykiem nie
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: śmieszny jesteś, co ma do tego autoryzacja wywiadów jakiegoś no name twojego pokroju? z toba gościu nie ma sensu pisac, bo zero wiedzy, zero informacji a bazujesz tylko na swoich urojeniach - ja nIe psychiatra, kieruj sie do swojego lekarza po leki, bo raczej jak widać skończyły ci sie. Eot
Ps - jestes smiesznie zabawny, niech zgadne, jestes frustratem - stooleyem? xDDD z kompleksami, że nie będziesz nigdy muzykiem?
  • Odpowiedz