Wpis z mikrobloga

Przecież UB to byli prawie sami Żydzi jak to prawa strona wykupu ma w zwyczaju mówić, to czemu mieliby robić na siebie nagonkę?

@deeprest: Rozumiem że to jasne jak słońce, że przedstawiciele jednej grupy etnicznej, czy narodu to monolit i nie ma takiej opcji żeby się między sobą kłócili czy wręcz lali po mordach, lub wykorzystywali jeden drugiego? Ciekawa teza.
  • Odpowiedz
@MateriaBarionowa: A nie słyszałeś ignorancie historyczny o prowokacji kieleckiej. To była jedna wielka ustawka bardzo dobrze przygotowana.
Nawet Ś.P. Antoni Heda, żołnierz podziemia niepodległościowego opisywał w swoich meldunkach dziwne wydarzenia i niespotykaną aktywność ubecji poprzedzające to co miało sie wydarzyć.
Teraz tacy pajace i pseudo historycy wrogo nastawieni do własnego kraju pokroju grossa, piszą o tych wydarzeniach w sobie tylko przydatnym kontekście.
  • Odpowiedz
Nie wiem co ma wspólnego z żydami partyjna kłótnia stalinistów i gomółkowców w walce o stołki po Bierucie...

@dobrze_smyram: tylko to zdanie jakby cię przekreśla jako interlokutora którego można brać na poważnie w tej dyskusji
  • Odpowiedz
Ciekawe czy robotnicy mieli chusty JEDWABNE. Słyszałem też że chcieli tym żydom dać PO KŁOSIE

@Gilgamesz69: Proszę - tu macie idealny przykłąd głąba, który byłby podatny na tego typu prowokacje, skoro potrafi urządzać sobie tego typu kpiny.
  • Odpowiedz
@motaboy: Jasne, bo istnieją trzy nacje morderców: Niemcy, Rosjanie i... ubecy xddd
Ależ gardzę takimi politrukami, usiłującymi wybielać morderców. Po czym poznać moralną miermotę? Po tym, że zamiast sugerować się wartościami, to najpierw sprawdza, czy zwyrodnialec przypadkiem nie jest mu bliski (poglądy polityczne, podzielana nienawiść, kolor skóry, itd). Bo jak jest, to klapki na oczy!
  • Odpowiedz
Jasne, bo istnieją trzy nacje morderców: Niemcy, Rosjanie i... ubecy xddd

Ależ gardzę takimi politrukami, usiłującymi wybielać morderców.

@biliard: Pierdoły gadasz, ale chciałbym żebyś sprezcyzował kim jestem, bo chciałbym sobie na listę epitetów wpisać. Możesz? Pisowcem?
  • Odpowiedz