Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pd19: Grą Roku na Game Awards został wybrany God Of War.

Myślę, że trochę głupotą jest kupowanie X'a skoro w ostatnim okresie wyszło tyle dobrych gier ekskluzywnie dla konsoli Sony.
  • Odpowiedz
@pd19: Tutaj jest pełno fanboy'ów Sony, więc ta ankieta nie będzie za bardzo obiektywna. Nie ma co ukrywać, że PS4 ma sporo exów, ale większość z nich to tylko symulatory chodzenia i noszenia drabiny. Wbrew powszechnej opinii, xbox też ma exy i to wcale nie takie słabe. Najbardziej bawią mnie ci ludzie, którzy mówią, że gry z xboxa ograją na pc, a jedyne co mogą na nim odpalić to CS.
  • Odpowiedz
@Griffith: Właśnie przymnie kumpel z roboty kupił promocyjne gamepassa za 1zł na miesiąc czasu i pokazywał tytuły gier. Wygląda to dobrze.
  • Odpowiedz
@Night_Shift_Supervisor: Kilka? Gow, Spiderman, Uncharted (5 gier), Ratchet, Bloodborne, Heavy Rain, Beyond, Detroit, Knack, The Order, nawet niezłe kilka gier na Playlinka, Infamous, Driveclub, Until Dawn (osobiście tego nie lubię), Horizon, Yakuza, Last of Us, Persona 5 + gry, które jeszcze nie wyszły + jak ktoś lubi, to VR. Oczywiście jest ich więcej. No jak to jest kilka i powiedzmy, że nawet 90% z nich to według Ciebie złe gry,
  • Odpowiedz
@pd19: No ja na razie aktywowałem 14dniowy trial, potem kupie tego miecha za miesiąc i mam jeszcze kod na 3 miesiące. Kupiłem kilka gier pudełkowych i nawet nie wyjąłem z folii, bo czeka na mnie ponad 100 gier w gamepass ;p Świetna usługa.
  • Odpowiedz
@Reality: Problem z tymi tytułami jest taki, że każdy odpowiada innemu typowi gracza. Nie wierzę, że wy w to wszysto zagraliście z wypiekami na twarzy. Jedyne, co jest warte zagrania i nie jest remake'iem albo cross-genem to Gow, Bloodborne i Yakuza. Większośc tych tytułów to taka nuda, że zasnąć przy tym można xD Gry naughtydog to można do kosza wywalić, strzelanie z kapiszonów i noszenie drabin. Jak chce film to
  • Odpowiedz
@Griffith: Kurczę to może Cię zaskoczę, ale grałem we wszystko, większość można powiedzieć ze z tymi „wypiekami”. Nie podoba mi sie until dawn, bloodborne i chyba tylko te dwie z wymienionych. Resztę uważam za zajebiste gry i system sellery.
  • Odpowiedz
@JesusOfSuburbia: to pewnie dla wielu będzie pewien "fuck logic" co powiem ale takie gierki jak GoW, Wiedzmin itp raczej odpadają bo mnie nie kręcą... Dla niektórych to pewnie w ogóle dyskwalifikuje zakup konsoli :) Jeśli coś kupie będę grał w gierki typu Forza + inne wyścigowe, na pewno Fife 19 + jakieś inne zespołowe, jakiś Teken, może PUBG i inne gierki online gdzie można poczuć jakąś rywalizację.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Reality: gralem w wiele z tych gier i to sa takie tytuly ktore wielu osobom nie podejdą. jakies zrecznosciowki typowe, molestowanie X i O , interaktywne filmy. mowie tylko jak u mnie to wygladalo 89% czasu jednak gralem w gry multiplatformowe. moze ktos gra tylko w produkcje od sony
  • Odpowiedz
@Griffith: Kompletnie sie nie zgadzam i uwazam ze to bardzo krzywdzaca opinia, ktora na szczęście nie jest powszechna. No ale coz, nie ma co bić piany, bo nie ukrywajmy, nie dojdziemy do porozumienia w tej dyskusji i i tak każdy bedzie grał w co chce, no i dobrze. :)
  • Odpowiedz
@Reality: Z czym się konkretnie nie zgadzasz? Szczerze, powiedz mi, czy za kilka lat będziesz wspominał większość tych gier? Będziesz chciał do nich powrócić? Jak dla mnie, to nie ma różnicy czy w nie zagrałem czy bym nie zagrał. Większość tych exów naprawdę nie jest dobra. David Cage to robi interaktywne filmy z QTE i to tak nudne, że nawet nie pamiętam o czym było Heavy Rain.
  • Odpowiedz
@pd19: Przejrzyj wszystkie gry wymienione przez Reality. Jak się tobie nie podobają, to daruj sobie ps4. Na klocku też są fajne ekskluzywne giery (najlepszy FPS, TPS i wyścigi). X'a kupisz taniej, masz taniej golda, fajne abonamenty i gry kupisz taniej, bo u nas w Polszy słabo się sprzedają na tę konsolę. Nie wspominam już o mega wygodnym padzie, ale pisałeś, że znajomi mają obie konsole, więc wiesz jak wygląda sytuacja.
  • Odpowiedz
@Griffith: No ze wszystkim, wiec jaki sens w dalszej rozmowie? :) Z tym ze ubisoft oznacza ze juz gra jest zła, kiedy jest on teraz w game designie niejako wyznacznikiem (nie taki diabeł straszny, serio, oczywiście swoje za uszami ma, jak każdy). Z tym ze gameplayowo te exy sa gownem. Nie zgadzam sie z tym nie tylko przez swoje subiektywne odczucia, ale także to, jak na szczęście przez większość sa
  • Odpowiedz
@Reality: Ubisoft to synonim raka z przerzutami. Przez nich mamy mapy uwalone szajsem do zbierania, nudny grind i ta moda na sandboxy mnie męczy. No bo łatwiej jest wrzucić dużą mapę z losowo ustawionymi budynkami, niż mniejszy, ale przemyślany świat z fajnym designem. Ja nie mam nic do PS4, bo to świetna konsola, ale nie wszyscy muszą ją koniecznie mieć. Najlepiej mieć obie, no ale wiadomo jak to u nas
  • Odpowiedz
@Griffith: No i widzisz... kolega kiedyś jeszcze jak do szkoły chodziliśmy, teraz sie troche stoczył, ale był fajny, to mowil jeden tekst, który mi sie podobal - „spij dalej”. Niech każdy gra w co uważa za słuszne i tyle, tak jest najlepiej. :)
  • Odpowiedz
@Night_Shift_Supervisor
@Griffith problem w tym że Xbox nawet bez tytułów ekskluzywnych nie ma co pokazać, bazowa wersja i slimka odstają podzespołami nawet od zwykłego ps4, ewentualnie Xbox One X może być warty uwagi, bo obsługuje wsteczną kompatybilność w wysokich rozdzielczościach no i jest game pass (nie tylko na One X jakby co), więc niby można tanio pobrać w ogromną bibliotekę gier, ale jak ktoś kupuje konsolę to powinien się mierzyć
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Sajlenty: skoro konsole sa tak podobne to jednak wole miec, lepsza infrastrukture, lepsze aplikacje, lepsze uslugi, nie zamulajacy interfejs, lepszego pada gdzie nie musze go ladowac co 5 godzin, dostep do gier za grosze z x360, odtwarzacz 4k bluray, wiecej fajnych promocji na wersje cyfrowe i abonament
  • Odpowiedz