Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@papila: może gość ma łapy jak papier ścierny ¯\_(ツ)_/¯
Mój ojciec jak byłem małym gnojkiem kupił 3-letniego peugeota 106 z Niemiec z realnym przebiegiem 40kkm i bez oznak zuzycia. W ciągu 10 lat jak go miał zrobił nim tylko 100kkm. Ale kierownicę zajechał tak, jakby auto zrobiło pół miliona a nie 140kkm. Ojciec to budowlaniec. Rękami może szlifować deski..
  • 0
@papila: rzeczywisty: 350k-400k
Ludzie nie wiedzą jak wyglądają samochody które mają 150k-200k przebiegu. Dlatego że wszystkie gówno które szło z zachodu, miało najlepsze różne przebiegi a cofane było do jednego słusznego. Jak wyglądało lepiej to cyk 150k. Jak już trochę gorzej to 189k.
Faktycznie samochody z takim przebiegiem potrafią bardzo dobrze wyglądać.
  • 1
w mojej maździe po 35k gałka zmiany biegow tak wyglada XD

@Pan_Qcek: porównuj jakość wykonania i materiały w maździe i w BMW. XD nie jestem fanem BMW ale to że wykorzystują materiały lepszej jakości niż mazda to żadna tajemnica.

@papila: Ciężko określić. Ja mam samochód z 2004r, 99k km przebiegu (100% pewny) - wygląda niewiele lepiej
Ojciec w przy podobnym przebiegu miał też miał podobne wytarcia - od jakieś chemii do mycia.
@papila: u mnie przy 220 obecnie wygląda w porównaniu do tych ze zdjęcia jak z salonu xD
Mam może delikatnie wytartą górę kierownicy a poza tym żadnego śladu.
I kilka rys od paznokci pod ręcznym jakby