Wpis z mikrobloga

@AgainPsychoX: próbowałeś jakiegoś plugina do Android Studio od tego? ADB WIFI na przykład. Możesz napisać co dokładnie robiłeś, sprawdzę na swoim Mate czy zadziała ;).
  • Odpowiedz
@cimlik: Próbowałem dokładnie to co jest w artykule na Stackoverflow. Z góry dzięki, jeśli mógłbyś sprawdzić :)

Napisałem jeszcze maila do Huawei oraz na forum - oczywiście na razie nie ma odzewu.
  • Odpowiedz
@AgainPsychoX: sprawdzałem za pomocą pluginu ADB WiFi Connect w Android Studio - działa, ale nie bez problemów. Huawei ma to do siebie, że po wyściu z ekranu Opcji programisty wyłącza Debugowanie USB. Trzeba próbować do skutku włączając przed wciśnięciem na Connect za każdym razem Debugowanie USB i pozwolić na debugowanie w trybie "tylko ładowanie". Za którymś razem zaskoczy i już będzie działać poprawnie ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@AgainPsychoX: działa na tej samej zasadzie, ale wyrzuca w miarę sensowny log, więc jest szansa zauważyć co może być nie tak. U mnie wyświetlał, że telefon aktywnie blokuje połączenie, ale po kilku próbach zaskoczyło. W opcjach programisty mam zaznaczone: debugowanie usb, zawsze monituj po podłączeniu usb i weryfikuj aplikacje przez usb.
  • Odpowiedz