Wpis z mikrobloga

800tysięcy na minimalnej, to muszą być debile, skoro potrafi ich zastąpić Ukrainiec bez znajomości języka

Są biedni, ponieważ są debilami

miliony roboli, którzy niestety mają prawa wyborcze

@20kmiesiecznie Strzelam, jesteś związany z IT?
  • Odpowiedz
@Ataxia: Nie. Każdy ogarnięty człowiek sam sobie zapewnia godne życie. A jak ktoś jest nieudacznikiem bez kwalifikacji, to upatruje winnych wszędzie dookoła, tylko nie w sobie. A czyja to wina, że nic nie potrafi? Papy smerfa?
  • Odpowiedz
@20kmiesiecznie: no właśnie nie. Wpisałem w google hydraulik w Krakowie i wybrałem pierwszego z najlepszymi ocenami. Koleś kalendarz mial zajęty, bo dwa dni musiałem czekać. Inna sprawa, ze zajęło mu to 30 min i pojechał na kolejna robotę. Wiec raczej nie narzeka
  • Odpowiedz
@20kmiesiecznie: W każdym fachu sa ludzie którzy zarabiaja mało i dużo. Twoje przykłady są tendencyjne. Wiekszość ludzi liczy kase innych w ten sposób. "Był 15 minut i wziął 100zł, czyli zarabia 400zł/h"
To że jedno zlecenie wyjdzie dobrze to nie znaczy że każde wyjdzie dobrze. To że zatrudniając ekipe wykończeniową wychodzi że płacilismy jej mniej więcej 7-8tys za głowe to nie znaczy że każdy pracownik tyle dostał. Zazwyczaj szef bierze
  • Odpowiedz
@Matt_Tailor: w moim mieście żyje niepełnosprawna na wózku, ma zdeformowane ciało, jakieś przykrótkie kończyny :)
zgadnij co robi, nie użala się, posiada sklep komputerowy we własnym domu, codziennie siedzi w nim kilka godzin, ludzie przychodzą, bo po prostu wymiata, zna się na sprzęcie jak nie jeden facet :)
  • Odpowiedz
@zibizz1: być może, mój post jest skrajny i obraźliwy, by zmusić do myślenia, zaraz wejdzie w gorące. Choćby jedna osoba z kilku tysięcy wyświetleń wzięła się za edukację, kwalifikację czy założyła biznes, jedna. To już jest dobre.
Ludzie czytają wykop, ale nie zdają sobie sprawy, że wszystko co wejdzie do naszych durnych łepetyn, z czasem może zaprocentować podświadomie ;)
  • Odpowiedz
@utopjec: a może po prostu Polaków jest za dużo? Gdyby było nas tylu ilu Norwegów, może pensje tych ludzi byłyby większe. Problem jest taki, że sprzątaczkę możesz w---------ć i wziąć inną w 5 minut. Gdyby sprzątaczek byłoby mało w stosunku do popytu, ich zarobki poszybowałyby. Duża jest też wina we wpuszczaniu Ukraińców. Jest ciśnienie, na zwiększanie populacji, by utrzymać piramidę finansową ZUS.
  • Odpowiedz
@20kmiesiecznie: z tym glazurnikiem to kolego trochę przesadziłeś, bo położenie płytek to jedno, a fugowanie i silikonowanie to drugie. O ile płytki położysz powiedzmy w te "Twoje" 3h, o tyle fugowanie też trochę zajmie i zrobisz to dopiero na drugi dzień jak klej przeschnie. Silikon w zasadzie możesz położyć po zafugowaniu, ale tak czy inaczej dwa dni to minimum, chyba, że kładziesz 3 płytki, to wtedy można zrobić na raz
  • Odpowiedz