Wpis z mikrobloga

#kpo wygląda na to, że będą kontrole i to takie po których będą odbierane środki jeśli ktoś przycwaniakował. Akurat jeśli chodzi o dotacje unijne to rząd może żądać zwrotu. To nie jest tak, że jeśli dotacja została przyznana to klamka zapadła.
W tej chwili nie mam na kogo głosować ale widzę jedną różnicę: przynajmniej obecni podali wiadomość publiczną żeby wszyscy się dowiedzieli i będą odbierać cwaniakom dotacje. Poprzednio grube miliardy szły na kościół i różne fundusze polityków i ich rodzin i do końca szli w zaparte. nikt ich nie kontrolował. Liczyłem na rozliczenie PiS z tego złodziejstwa, ale niestety prezydent ich wszystkich ułaskawi. Wątpię żebym się doczekał. #polityka
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Unifokalizacja: rzucili nam surowe dane, a rzekomo wiedzieli o aferze od dawna. Nie można było przed dodaniem mapy ogłosić, ze 1500 osób zrobiło sobie jaja z państwa i żeby się nią za bardzo nie sugerować, bo będą zwraca ten hajs, ale na ten moment mają takie dane i takie nam udostępniają?
  • Odpowiedz
@Unifokalizacja: Odbiorą jakiejś niewielkiej części tak, żeby nikt nie powiedział, że nic nie zrobiono. Większości i tak się upiecze i będą mogli wydać tę kasę na głupoty.
  • Odpowiedz
@Unifokalizacja:
Będzie kontrolowane czy aby na pewno każdy beneficjent jest spokrewniony z członkami partii albo co najmniej uiścił obowiązkową opłatę kopertową Panu Urzędnikowi, załączoną do wniosku
  • Odpowiedz
wygląda na to, że będą kontrole i to takie po których będą odbierane środki jeśli ktoś przycwaniakowa

@Unifokalizacja: Tylko zastnawia mnie to- w sumie dlaczego mieliby cwaniakować i w jaki sposób. Ktoś wpisał jacht w projekcie, ktoś to zatwierdził, jacht kupiony, wszystko legitnie. Będą się czepiać szczegółów np. procedur przetargowych czy nie dali zarobić znajomym, ale poza tym nie sądzę, by coś znaleźli.
  • Odpowiedz
@Unifokalizacja: ale to żadna łaska ze publikują te dane bo tego wymaga prawo. Poczekajmy z osądami do pierwszych kontroli bo mam wrażenie ze na chwile obecną idą na przeczekanie. Szumne zapowiedzi po których absolutnie nic się nie wydarzy. Ergo rekonstrukcja rządu.
  • Odpowiedz
Ludziska myślą że za pisu nie byłoby tej afery xdddd.

@Vinizius: płakupłak bo za pisu łeeeeeee
teraz rządzi KO która miała rozliczyć oszustów itdxD
Mela tobie na ryj. Ciekawe czy twoja trollownia też dostała co nie co z kpo.
  • Odpowiedz
ale widzę jedną różnicę: przynajmniej obecni podali wiadomość publiczną żeby wszyscy się dowiedzieli i będą odbierać cwaniakom dotacje.

Zawsze były publiczne informacje, o dotacjach z budżetu/UE. Rząd najpierw lekką ręką rozdawał, a "zauważył", że coś jest nie tal dopiero jak się sprawa w mediach rypła. Nie ośmieszaj się.

Poprzednio grube miliardy szły na kościół i różne fundusze polityków i ich rodzin i do końca szli w zaparte. nikt ich nie kontrolował.

Jakoś
  • Odpowiedz
to takie po których będą odbierane środki jeśli ktoś przycwaniakował. Akurat jeśli chodzi o dotacje unijne to rząd może żądać zwrotu.

@Unifokalizacja: na jakiej podstawie? Nie rób z ust pupy, pokaż podstawę.
  • Odpowiedz