Aktywne Wpisy
Fialo +1283
bzyku95 +529
Wieczna beka z freethinkerów (najczęściej popierających konfederacje), którzy myślą że PO = PiS, a ludzie głosujący na PO uwielbiają Tuska i mają jego ołtarze tak samo jak pisowcy Jarka.
Otóż ludzie głosujący na PO rozumieją, że nie byli/są to ludzie krystaliczni, ale nie ma to znaczenia bo to jedyna opcja (tych rozmiarów), która gwarantuje nam rozwój, stabilność i pójście w nowoczesną stronę, zamiast machania szabelką i zażynanie państwa oraz dziadostwo i tupolewizm
Otóż ludzie głosujący na PO rozumieją, że nie byli/są to ludzie krystaliczni, ale nie ma to znaczenia bo to jedyna opcja (tych rozmiarów), która gwarantuje nam rozwój, stabilność i pójście w nowoczesną stronę, zamiast machania szabelką i zażynanie państwa oraz dziadostwo i tupolewizm
Bo są za głupi! Tak, 1,6 mln pracujących Polaków to debile. Znam ludzi, którzy robią po 20 tysięcy i programistami nie są, ale w zasadzie są to mniejsze zarobki:
-maszynista, który stale się doszkala i zdobywa kwalifikacje: 8 tysięcy netto, tak, maszynista bo się młodym nie chce uczyć tego zawodu
-glazurnik, lekko 15k wyciąga, roboty ma w cholerę, ale on myśli i zatrudnił kilku pomocników, położyli glazurę w kuchni w 3h, podłoga i ściana, po czym polecieli na następne zlecenie (kilka zleceń na dzień wychodzi)
-hydraulik, przyszedł, naprawił przeciekające łączenie (300zł), dzwoniłem do 11 hydraulików i 1 się zlitował, reszta woli na domkach pracować
-znam też profesjonalnych złomiarzy, jak z filmu Discovery. Jeżdżą ekipą i busem po Polsce, 50k do podziału na 4 wychodzi
-nie mówiąc już o robocie stricte IT, ale nie programowanie, np. właściciele stron internetowych, blogów, sklepów - to nie robota? No tak, skoro nie fizol, to nie robota.
Wszystko się rozchodzi o poszerzanie kwalifikacji, bycie specjalistą w swojej dziedzinie. Te 1,6mln ludzi (800tysięcy na minimalnej, to muszą być debile, skoro potrafi ich zastąpić Ukrainiec bez znajomości języka).
Jak ktoś w Polsce z polityków mówi, że trzeba pomóc najbiedniejszych, to mi się nóż otwiera w kieszeni. Dlaczego mamy pomagać najbiedniejszym? Są biedni, ponieważ są debilami... (wykluczając niepełnosprawnych).
#praca #biznes #programista15k #bekazpodludzi
Wiele z dzisiejszych ludzi wychowalo sie w komunizmie i ten system ich po prostu zniszczyl i wykreowal zle przyzwyczajecia.
A starego psa nowych sztuczek nie nauczysz, w Polsce musza minac z 2 pokolenia zanim bedzie jako tako.
Kazdy rzad jest #!$%@?, z tym ze polski rzad jest wyjatkowo #!$%@?. xD
dla kontrastu, przyszła ekipa robić remont dachu, ciągle chcieli zaliczki, pili w pracy, polecieli na zbity ryj i jeszcze się wygrażali. Oni na pewno 15k nie zarabiają ;)
@idiot: ciul z płacą minimalną, u nas chcą wszelkich programów "plus", by im "dawać" :)
@20kmiesiecznie: xD
To ja nie chcę wiedzieć jak położyli te płytki i czy zobaczą za to jakiekolwiek pieniądze xD
Potrzeba specjalistow ale nie kazdy nim zostanie. Co nie znaczy ze ci ktorzy sie do tego nie nadaja
O tak xD, nie zawiodłem się, niemal od razu wpis mówiący, że muszą być tacy co zarabiają mało xD. Tak właśnie państwa