Aktywne Wpisy

kluha666 +385
Pijcie ze mną kompot! Znalazłem pracę! Przed chwilą dzwonił do mnie dział HR w firmie w której byłem na rozmowie i zdecydowali się na współpracę ze mną :)) Praca na monitoringu jako pracownik ochrony. Ileż można na samej rencie siedzieć?
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie

GooPae +8
Każesz juniorowi na rekrutacji wypisać hello world w konsoli, żeby sprawdzić czy środowisko działa. Produkuje coś takiego. Jaka jest twoja reakcja?
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
źródło: image
Pobierz




zainspirował mnie żeby stworzyć poradnik, jak przygotować zakwas z buraków. Święta za pasem więc to idealna okazja. Taki zakwas nie tylko pozwoli przygotować świetny barszcz - obligatoryjny na wielu wigilijnych stołach. Ale można go po prostu pić, ze względu na walory zdrowotne.
Przepis, i kiszenie w ogóle, jest szalenie prostą sprawą. Ale postaram się w miarę szczegółowo opisać proces, co, po co i dlaczego. I w zasadzie są to porady które się aplikują do większości kiszonych warzyw.
Dałem akapity w spoilerach, bo wyszła ściana tekstu i chyba tak się będzie trochę wygodniej czytało.
Surowiec
Dodatki
Woda
Sól
W czym kisić
Kiszenie
Barszcz
Posłowie
#gotujzwykopem #kiszenie #wigilia #zdroweodzywianie
źródło: comment_vb5avav1W8ALQlZXoXBoAyIM04UjRAQ2.jpg
PobierzA nawet lepiej, bo taki jest bardziej ceniony. Mi tylko jeden wyszedł gęsty. I jest świetny. Nie wiem dlaczego dokładnie tak się dzieje. Ten który wyszedł gęsty trzymałem w wyższej temperaturze, więc może tutaj leży przyczyna.
źródło: comment_uoMTp0aJdkXF0X7QHvPHCEgIVrvSTpUl.jpg
Pobierzźródło: comment_BOgyumyUUB83yuG9nCx9YRg4LUZdx0K5.jpg
PobierzSwoją drogą robię też zakwas z Chioggi, jest prawie przezroczysty i różowy, jak kompot z rabarbaru.
Wzajemnie, Najlepszych Świąt i wesołych zakwasów :)
Zastanawiam się co zrobic z nadmiarem soku, który zostanie. Pasteryzacja? Czy wtedy kiszonka ma jeszcze jakieś właściwości zdrowotne?
Jeżeli przeprowadzisz pasteryzację to zabijesz wszystkie pożyteczne bakterie.