Wpis z mikrobloga

jak tworzy ci się spory rachunek to prędzej czy później VPS/dedyk i dobry administrator to i tak najlepsza opcja.

@devones: zgadzam się, jednak nie jestem w tej sferze osobą decyzyjną, gdyż jestem pracownikiem, a nie prezesem.

Jestem ciekawy dlaczego polecasz ten serwer, tzn. jakie jest Twoje spowinowacenie z nimi? :P No offense ofc, generalnie oferta brzmi rozsądnie. Ciekaw jestem do ile $ może dojść te 200zł bazowe.
  • Odpowiedz
@Peja: Osobiście polecam mega Zenbox i stosuję wszędzie, mogę podrzucam wręcz reflink: http://panel.zenbox.pl/polecam/114
Nie zawiódł jeszcze NIGDY, support szybko reaguje całą dobę jeśli masz pytania, nigdy nie było awarii ani nawet np. Wordpress postawiony na potrzebe Wykopu w sytuacji gdy wchodzi na główną z płomieniem i ma ponad 13 tys wejść jednego dnia - ani chwili nie zwalnia czy znika ( ͡º ͜ʖ͡º)

Swoją drogą
  • Odpowiedz
@Saeglopur: są ogromne, ale to chyba z racji hostingu na nazwa.pl ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak masz podstronę nie z cache-owaną to 6sek oczekiwania na odp serwera to norma. Aż nie chce myśleć ile % osób przez to ucieka.

Zenbox-a kiedyś miałem (~5 lat temu) i mieli problemy z uptimem. Widzę po Twoim komentarzu, że największy mankament poprawili. A powiedz mi jak tam support?
  • Odpowiedz
@Peja: Pierwsze serwery mam na S3, jeszcze z samych ich początków i problemów nigdy nie miałem. Support jest teraz 24/7 - pare lat temu byl tylko w 'normalnych' godzinach roboczych więc to akurat zmiana na plus. Raz miałem atak jakiś turecki przez syfny plugin WP i nawet gdy odzyskiwałem z backupu to infekcja była już w innych miejscach na serwerze (najpewniej i w innych instalacjach WP) - dali rade się
  • Odpowiedz
@Peja:
Sprawdź naszą ofertę: https://www.mydevil.net/oferta.html

Proponujemy na start pakiet MD3, w razie potrzeby można przejść na MD4. Bezpłatnie zwiększamy po kontakcie limit interpretatorów PHP kosztem procesów systemowych.
Obecnie mamy promocję obniżającą cenę pierwszego okresu nowych kont hostingowych o 90% (dotyczy okresu miesięcznego oraz pół rocznego).
  • Odpowiedz
@Peja: W Twoim przypadku faktycznie DHosting byłby dobrym pomysłem, zwłaszcza że prawdopodobnie będziesz mieć duże wahania ruchu (np. święta).

Co do kosztów to tak myślę, że zmieścisz się w okolicy 400-500zł za rok. Pewnie dałoby się gdzieś to zrobić taniej, tylko pytanie czy to tańsze rozwiązanie obsłuży te newralgiczne dni sprzedaży. Mój znajomy miał kiedyś serwer za chyba 1200-1500zł tylko dlatego, żeby nie zacinało się w takie dni jak BlackFriday
  • Odpowiedz