Wpis z mikrobloga

@curnyjakwungiel: serwilizm to mamy obecnie, tylko że w kierunku Niemcy/Rosja, naturalny efekt grubej kreski i utrzymania ich agentów, mocniejszy skręt w kierunku USA jest im mocno nie na rękę, stąd takie larum i próba wzmagania "zaniepokojenia". A bać to się powinniśmy tego że u sąsiada jest wojna i że Rosja nieustannie "zaczepia" na Bałtyku.
  • Odpowiedz
baza obcych wojsk to coś czego pragnie każdy zatroskany obywatel.

Kiedy serwilizm wejdzie za mocno

@curnyjakwungiel: jak najbardziej jestem za bazą xD Niemcy mieli i dalej mają takie bazy i nikt nie płakał nigdy. Nagle Polska ma mieć bazy i poruszenie nastało xDDD
  • Odpowiedz
@takijeden1: to nie kwestia "podoboju naszych ziem" ale odstraszania agresywnych / prowokacyjnych zachowań których dopuszczają się non stop, gdyż kreując chaos/konflikt osłabiają swoich adwersarzy (zachód, w tym nas) oraz kreują możliwości zaistnienia swoich agentów (a przez nich uskutecznianie wojny hybrydowej - patrz niżej). Robią to zarówno militarnie (wojna na Ukrainie, incydenty na Bałtyku) jak i w innych dziedzinach (wojna hybrydowa - hacking, dezinformacja, kradzież przemysłowych technologii, szantaż energetyczny itd). Co
  • Odpowiedz
Czym jest Rosja ? Państwem jak Niemcy czy USA. W USA nazywają się "lobby", w Rosji "grupami przestępczymi".

@takijeden1: tu mnie straciłeś, nie wiesz o czym mówisz i nie zasługujesz na mój czas, pozdro :)
  • Odpowiedz
@curnyjakwungiel: bo ci ludzie mysla ze wojna teraz bedzie jak za Napoleona/WW1 gdzie walki rozstrzygaly szarże piechoty ew ze wsparciem kawalerii i ostrzalem z armat albo jak w WW2 gdzie waleczni partyzanci (XD, tfu na nich i ich groby) chowali sie po lasach (i ssali sobie kutasa) i sie strzelali od czasu do czasu
  • Odpowiedz