Wpis z mikrobloga

@jombsik a ja już Ci tlumaczylem. Bo interesuje mnie przyszłość tej gry - wierzę że może uda się jej się podnieść. Od czasu do czasu zagram partię czy dwie żeby zobaczyć czy ludzie znaleźli jakieś ciekawe talię które wniosą grę na wyższy poziom ale za każdym razem czuje zawód

A w artifacta nie grałem i raczej nie będę bo nie mam czasu na zupełnie nową grę
  • Odpowiedz
@kajtek14102: to nie prościej, i zdrowiej, olać Gwinta przynajmniej do grudnia?

A jak masz rzeczywiście pomysły jak usprawnić grę to pisz do CDPR zamiast szykanować gierkę na mikroblogu ;)
  • Odpowiedz
@jombsik: trzeba być niepoprawnym optymistą, żeby wierzyć, że w grudniu coś się poprawi skoro przez 2 lata się nie poprawiło. Naprawią bugi, znerfią Eithne (i pewnie większość kart Scoia) do poziomu niegrywalności, po czym w mecie jakiś inny deck stanie się "rakiem" (stawiam, że coś na KP skoro oberwie się kartom kontrolnym).

Problem z Gwintem polega na tym, że na papierze wszystko wygląda dobrze, ale w praktyce balans zawsze zawodzi.
  • Odpowiedz
W CB problemem było CA i "last word" (pogoda sprowadzająca cały rząd do 1 punktowców), w OB powoli likwidowali karty robiące CA, gra zamieniła się więc z czasem w tempo-fiestę i przebijanie się punktami, teraz po HC dali artefakty i więcej kart robiących dmg gra więc zamieniła w control-fiestę.

@nowiutki: prawie nic z tego nie zrozumiałem.

trzeba być niepoprawnym optymistą, żeby wierzyć, że w grudniu coś się poprawi skoro przez
  • Odpowiedz
więc po co tutaj wciąż siedzisz? Jak mi się jakaś gra nie podoba to w nią nie gram i nie śledzę newsów/społeczności.

@jombsik: to nie jest takie proste - czarne lub białe. Wiele rzeczy mi się w Gwincie podoba, drugie tyle nie.
  • Odpowiedz
@jombsik: w closed becie pogoda niszczyła cały rząd do 1pkt jednostek, w open becie był card advantage i trzeba było się przebijać tempem w punktach, żeby nie skończyć z kartą lub dwoma mniej. Teraz mamy mocno kontrolną metę, przez dużo mechanik po prostu psuje strategię przeciwnika poprzez zbijanie ważniejszych kart. Cóż w tym niezrozumiałego ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@LaylaTichy: W ogóle, szczegolnie ze tu wszyscy będą grać tylko drafty :-) Teraz jest hype bo to nowość i coś innego na rynku, ale finalnie to duża liczba prosów będzie miała problem z tą grą bo wygrywać będą randomy.

Gwint potrzebuje dodatkowych kart, patchy i dużych zmian, ale wciąż kusi wysokimi nagrodami. Przy odpowiednim balansie zwycięzcami będą faktycznie najlepsi.
  • Odpowiedz