Aktywne Wpisy
mirko_anonim +22
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.
sprzedam_nerke +365
Skąd w ogóle to przekonanie w UE, że trzeba przyjmować jakichkolwiek migrantów? I jednocześnie procedura relokacji pokazuje, że nikt ich do końca nie chce. To może umówić się, że po prostu nie przyjmujemy z automatu nikogo? Na świecie, jakieś 4-5 mld ludzi żyje na gorszym poziomie niż w UE, co gdy wszystkim się zamarzy migracja?
#ue #imigracja
#ue #imigracja
#pracabaza #praca #januszebiznesu
Komentarz usunięty przez autora
@rudelusterko:
moze
@RebelSon:
moze moze, moze nie moze
praca w swieta jest dopuszczalna przez prawo w konkretnych przypadkach. Nic nie wiemy o twoim przypadku, wiec trudno to oceniac
do tego tryb, w jaki wprowadzana jest ta ustawa (no przeciez juz dawno mozna bylo to przeglosowac, a nie na lapu capu 4 dni przed ) bo nie wydazylo sie nic specjalnego, bedzie okolicznoscia lagodzaca w ew sprawach
@Jarel:
nie, nie ma wynagrodzenia za prace w swieta, jest dodatek za przekroczenie liczby dni pracujacych w okresie rozliczeniowym.
@Jarel: +100% stawki. To że odbieracie sobie jakiegoś innego dnia to nikogo nie obchodzi
Miałby wtedy potwierdzenie, że ci co zostali, zostali dobrowolnie.
Wiec prawnie takie cos jest jak najbardziej dozwolone.
Jedyne co bys sie musial upewni to to, ze jesli sam wybierasz sobie dzien odbioru to odbierasz 100%
Komentarz usunięty przez autora
@rudelusterko:
oczywiscie ze moze, bo to pracodawca ustala grafik pracy, a nie pracownik.
To nie sa tez nadgodziny (zreszta, nawet wtedy to do pracodawcy nalezy decyzja, czy pusci pracownika na wolne za nadgodziny x1, sam mu je da w wymiarze x1,5, czy mu za nie zaplaci).