Wpis z mikrobloga

To jest jakaś padaka, żeby ciężko było kupić nowe auto z salonu z automatem który w XXI wieku powinien być standardem.
Minimalne kwoty od której się zaczynają opcję z automatem to 90k zł, nawet przy posranych cłach, vatach i kosztach transportu bardziej opłaca się sprowadzać auto z USA niż kupować w Polskim salonie.
A kogo to wina - oczywiście Januszy "tylko manual, ja muszę mieć kontrolę nad autem"

Ehhh, 3 świat.
#motoryzacja #auto #samochody
loczyn - To jest jakaś padaka, żeby ciężko było kupić nowe auto z salonu z automatem ...

źródło: comment_pUR758iWiQE3QMeX0uZ8BjcBSrADVPZ4.jpg

Pobierz
  • 308
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Aż sprawdziłem te polo, z DSG, 1.0TSI 95KM od 68k, bądź 115KM od 71k.

Sztuka dla sztuki, wydać taką kasę na taką zabawkę, ale jak widać się da, więc tym bardziej nie masz na co narzekać. ¯_(ツ)_/¯

@Crow7422: Chyba po prostu muszę się z tym pogodzić, że tak to już wygląda i jeździć starymi strupami.
  • Odpowiedz
@Crow7422: Polo/Golf? Tam jest 7 biegów ale w sumie masz rację. Jakoś tam mało się tym interesowałem a jeździłem trochę autami premium i faktycznie 8/9/10 biegów to już wyższy budżet trzeba mieć
  • Odpowiedz
ja rozumiem przyjemnośc jazdy manualem, ale w conajmniej 300 konnym BMW a nie paskiem w gnoju 105 koni :D

@Longerrr: Ja właśnie tego nie rozumiem, tzn rozumiałem zanim kupiłem mocne V6, a teraz wiem że łączenie mocnego silnika i manuala, to koszmar bo zamiast cieszyć się z jazdy, to się macha tym drążkiem jak jakiś debil. Jak jeździłem strupem 130KM to mi było rybka, bo na każdym biegu i w
  • Odpowiedz
@loczyn: Automaty są ok, tylko są zwyczajnie są mało opłacalne w autach w tym budżecie.
Chyba że ktoś znacznie ceni sobie komfort braku wachlowania lewarkiem, no to ok dla niego warto.
  • Odpowiedz
Minimalne kwoty od której się zaczynają opcję z automatem to 90k zł

@loczyn: Bez przesady, można spokojnie kupić auto za 70-80 tys. zł z automatem. Ale według mnie dopłata do automatu nadal jest za wysoka.
  • Odpowiedz
@loczyn: akurat teraz tez to przechodzę - możesz niby kupić coś z segmentu B, no ale szału to te samochody nie robią. Fakt - rozsądnie wyposażony kompakt z automatem to 90k.
  • Odpowiedz
@loczyn: Ja ostatnio kupiłem używane auto z automatem, szukałem chyba z miesiąc jak nie więcej.
W polsce temat automatu to jest jakieś tabu i jest to jak choroba

Najwięcej aut na aukcjach w gnojówie z manulem XD

• Odpowiedz
Bez przesady, można spokojnie kupić auto za 70-80 tys. zł z automatem. Ale według mnie dopłata do automatu nadal jest za wysoka.

@TomdeX: Raz, że ceny są "fajne", po drugie polak musi dopłacić za coś co powinno być w standardzie.
  • Odpowiedz
@loczyn: "AUTOMAT? JA TAM WOLE MIEĆ KONTROLĘ NAD BIEGAMI"

A tak poważnie, faktem jest, że o automat trzeba dbać i jest bardziej wymagający od manuala ale odwdzięcza się za to niesamowicie przyjemną jazdą.

No i mozna sobie żonkę albo duperkę na nóżke złapać ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Crow7422: Nie sądzę żeby manual spalił mniej w rękach janusza ekodrivingu niż nowoczesny automat, który precyzyjnie dobiera przełożenia. Komputer jest zwyczajnie mądrzejszy.
  • Odpowiedz
i co cala europa ktora jezdzi glownie manualami to janusze? Po prostu ludzie sa przyzwyczajeni i tyle, to tak jakbys nazywal januszem bo woli mielonego a nie schabowego.

@TurboDynamo: Dobrze, że na koniach nie jeżdżą :)
  • Odpowiedz