Aktywne Wpisy

niepisowski +171
Nie żyje artystka kabaretowa, Joanna Kołaczkowska. Zmarła w wieku 59 lat z powodu choroby nowotworowej.
(tagi heheszki i humor, żeby fani kabaretów się dowiedzieli)
#kabaret #humor #komedia #seriale #polska #heheszki #nocnazmiana #gorzkiezale #spadkobiercy #hrabi
(tagi heheszki i humor, żeby fani kabaretów się dowiedzieli)
#kabaret #humor #komedia #seriale #polska #heheszki #nocnazmiana #gorzkiezale #spadkobiercy #hrabi
źródło: temp_file988713955152437149
Pobierz
lubie-sernik +13
Mieliście kiedyś do czynienia z policją? Np. Bycie na dołku lub chociaż jazda radiowozem?
Ja byłem na dołku na 48h kiedyś za niewinność
Ja byłem na dołku na 48h kiedyś za niewinność

Mój ojciec potrzebuję kupić zasilacz awaryjny do pieca CO.
Piec 2 dni pracował pod miernikiem / watomierzem jak zwał :) Sprawdzał mu to elektryk więc zakładam że wiarygodnie. Ogólnie wskazuje pobór 40 W na godzinę. Maksymalne chwilowe skoki poboru to do 400 W w momencie włączenia podajnika i reszty osprzętu.
Znajomy mu zaproponował takie rozwiązanie jak w linku poniżej i tu moje główne pytanie. Czy wartości przedstawione w ofercie są realne? Nie chciałbym sytuacji że teoria jest 9 godzin utrzymania zasilania a realia to połowę czasu lub wcale to się nie sprawdzi.
Pytam ponieważ czytałem kiedyś na przykładzie power banku że 10 000 mAh wcale nie oznacza że telefon o baterii 2500 mAh naładujemy 4 razy bo straty itd.
https://allegro.pl/zasilacz-awaryjny-ups-sinus-1000w-40ah-bram-serwer-i7047063485.html
Jeśli ktoś ma lepszą propozycję alternatywnych rozwiązań będę wdzięczny!
#elektryka #elektronika #prad Przepraszam jeśli kiepskie nazewnictwo, mam nadzieję że zrozumiecie :)
Budżet to myślę że do 1000zł
Przy stałej mocy 400W, przez 7h(!) to dopiero wymagania zaczyna spełniać np. akumulator 12 OPzV 1500; 1,6V/Z
@cysiekw: @kozi966:
Dobra Panowie doprecyzowałem. 400W to chwilowy maksymalny pobór i dobrze aby sprzęt to pociągnął.
Przez 48h średni pobór to 40W
Przepraszam jeśli mieszam.