Wpis z mikrobloga

• 1
Byc może w prywatnych szkołach były takie przypadki. W publicznych jednak wątpię. @Variv: Przecież ten film nie jest skierowany do młodej widowni. Tam nie było jakichś ograniczeń wiekowych? @07zglosSie:

@biesy Hmm w sumie nie wiem. Od 18 chyba nie jest. Wiec młodzież licealna raczej nie powinna mieć problemu z kupnem biletu. Chyba, że jest od 18 (Nie wiem bo nie oglądałem )
  • Odpowiedz
@LudwikFefnasty: "wolne" niedziele to dzieło rządu czy kościoła? Tabletki "po" można kupić przez Internet, bez recepty (są środki antykoncepcyjne nie wymagające recepty). Co do sposobów leczenia niepłodności - w jaki sposób to wpływa na moje życie + to wszystko? Ło kurka rurka! Ogrom tych ograniczeń XDD No, ale czego się spodziewać po wojującym ateiście? Przecież nie zdrowego rozsądku i obiektywizmu.
  • Odpowiedz
@ZeromNesse: okej, czyli udajemy że rząd nie jest bandą bogobojnych idiotów liżących jaja hierarchom kościelnym. Kościół nie ma władzy ustawodawczej, to tego nie wprowadził. Nie zmienia to jednak faktu kto jest inspiratorem. Nie będę się bawił w zbijanie tego co napisałeś, bo nawet niewielka komplikacja jest w-----------m się, i nie będę Ci tłumaczył że kupowanie tabletek przez neta jest mało praktyczne w sytuacji gdy liczy się czas. Może na Twoje
  • Odpowiedz
Nie no, to wcale nie jest wyznacznik popularności filmu xD Nie odzywaj się jak masz się tak ośmieszać.

@Hound: xD
I co ma znaczyć ta popularność? Bo większość ludzi tutaj odnosi to do tego, że film jest dobry, a przeciez to zupelnie sie nie przekłada.
  • Odpowiedz
Ja wiem, że rządząca partia wchodzi w cztery litery kościołowi, ale to nie oznacza, że ta instytucja sprawuje władzę w Polsce.

@ZeromNesse: Lol, to jest największa grupa lobbingowa w kraju xD I to zarówno na szczeblu krajowym, jak i samorządowym. Chyba że twoim zdaniem lobbing nie zalicza się do "sprawowania władzy", to xD
  • Odpowiedz
@Hound: czyli co, to kościół rządzi Polską? XD Co z tego, że ma silne lobby? Elementy napędowe roweru również mają silne lobby - czy to uzasadnia twierdzenie, że pe...y rządzą Polską? XDDDD Podług tego co napisałeś, tak. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LudwikFefnasty: ale już pisałem, że z religii można wypisać dziecko - nie rozumiem kompletnie w czym problem?! Gdyby wypisanie pociechy z tego przedmiotu wiązało się z jakimiś negatywnymi następstwami/karami to wtedy rozumiałbym oburzenie, ale tak? W mojej subiektywnej opinii to robienie burzy w szklance wody.

Forsa z podatków nie "idzie" wyłącznie na konta KK, otrzymują ją także inne instytucje, np. jakieś ruchy LGBTłosiejeleniesarny+ (np. Fundacja Batorego) czy też złodziej od
  • Odpowiedz
@LudwikFefnasty: bo podchodzę do sprawy rzetelnie - tam gdzie trzeba kościół krytykuję a gdy zachodzi potrzeba bronię. Biorę pod uwagę wszystkie za i przeciw oraz to, jak na moje życie wpływa ta instytucja (a nie wpływa w absolutnie żaden sposób - żyję sobie zgodnie z prawem a przepisy kościelne interesują mnie i wpływają na mnie tak samo jak zeszłoroczny śnieg, przy czym, pewne wartości wyznawane przez KK są uniwersalne, np.
  • Odpowiedz
@lakukaracza_ byłem wczoraj na Klerze i szczerze mówiąc nie wiem jak ten film ma stawiac księży w złym świetle?
Moim zdaniem stawia tych zwykłych w dobrym świetle, a tych ciut wyżej ambitnych kretaczy ukazuje takich jakimi pewnie często są.
Jakoś tak sobie wyobrażam wysoko postawionych biskupów. Bogate moczymordy ot co.
  • Odpowiedz