Wpis z mikrobloga

@lakukaracza_: ale zaraz, pytanie jest proste - to rząd czy kościół wprowadził ten zapis? Kto wybrał obecny rząd? Marsjanie? Ci mityczni naziści, którzy nagle wyginęli po IIWŚ? A może krasnoludki!? Zdaje się, że obecny rząd został demokratycznie wybrany przez przedstawicieli narodu - skoro władza dostała mandat to go wykorzystuje, proste. Zasadność wprowadzania takich zapisów to jedno a rządzenie wg swojego poglądu to drugie.
  • Odpowiedz
@lakukaracza_ Co to w ogóle za porównanie? Co ono pokazuje oprócz tego, co jest oczywiste, że większym zainteresowaniem cieszą się filmy gdzie jest jakiś s--s, p-----c, kontrowersje, śmieszne dialogi niż kino chrześcijańskie?
  • Odpowiedz
@DzikiChleb: organizacje lgbt czy inne, z których działalnością się nie zgadzam również i jakoś nie widzę by ateiści (ci wojujący) mieli coś przeciwko. Kto blokuje drogi? Konkrety! Msze podczas świat państwowych? Taki zwyczaj. Wygraj wybory i zmieniaj Polskę - w czym problem? Socjaliści z PiS wygrali i rządzą. Napisałem - jeśli masz z tym problem głosuj na kogoś innego lub działaj samemu. Cały czas czekam na konkrety - jak ten
  • Odpowiedz
@Maljevic powiedz mi jak może kler przekroczyć 100mln skoro nie ma nawet tylu ludzi w polsce. Nawet zakładając, że wszyscy polacy poszli by na kler i to 2 razy to i tak byłoby mniej niż 100mln. Z tego co wiem tego filmu za granicą nie ekranizują chociaż tego nie jestem pewien.
  • Odpowiedz
@Pieczyw: A przeczytałeś, że w tym miejscu pisałem o pieniądzach? Dosłownie w tym samym zdaniu jest mowa o cenach biletów i inflacji. Pominąłeś wszystkie pozostałe zdania z mojej wypowiedzi, które od razu odpowiadają na twoje pytanie XD. No i nic nie wiesz, bo film jest lub będzie grany ("ekranizowany") na minimum kilku rynkach zagranicznych.
  • Odpowiedz