Wpis z mikrobloga

Włosi mieli swoją Camorre, myśmy mieli Łódzką ośmiornice, czas zobaczyć czyje macki trzymają tag

Skoro miałem już dane, przypomniałem sobie że @cyberpunkbtc polecał Gephi ( https://gephi.org/ ) do wizualizacji LN , zróbmy więc nasze LN tagu. Dzięki za linka!

Na początek trochę statystyk:

Dane od lutego (limit wykop API) sam tag #bitcoin 9966 wpisów i 72909 komentarzy a do tego 220523 plusy!

Top10 dających plusy:

'pawlo74': 4441,
'cyberpunkbtc': 2882,
'MysGG': 2656,
'Smule': 2200,
'drakkar': 2163,
'Blizz4rd': 1852,
'Freakz': 1663,
'theromanpolan': 1401,
'plaisant': 1321,
'dlazabawy': 1291,

Top10 otrzymujących plusy: (plusy/liczba postów = jakość według wykopu)

'cyberpunkbtc': 10413 / 6557 = 1,58
'pawlo74': 6027 / 5414 = 1,11
'dla
zabawy': 4986 / 2565 = 1,94
'grucki': 3906 / 64 = 61
'goly8622': 3319 / 738 = 4,49
'theromanpolan': 3177 / 2060 = 1,54
'Czerstwa_Bagietka': 2986 / 31 = 95,74
'Rihter': 2866 / 237 = 12,09
'Smule': 2711 / 1052 = 2,57
'Drakii': 2354 / 871 = 2,90

Analiza
Wgrywamy wszystkie plusy do gephi
Jeżeli ktoś kogoś plusuję to mamy relacje , bo z zasady plusujemy to z czym się zgadzamy. Jeżeli ktoś nas plusuje w rewanżu to ta relacja jest mocniejsza
Obcinamy pojedyncze plusy bo za mało widać, żeby mieć relację trzeba dać komuś 10 plusów
Wyliczamy communities, dla mnie partie polityczne ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jeżeli ja plusuje ciebie i mirka A i ty plusujesz mnie i mirka A to mamy szanse znaleźć się w tej samej communities. (Tak naprawdę algorytm bierze więcej rzeczy pod uwagę)

Wynik wiemy kto z kim i dlaczego ( ͡° ͜ʖ ͡°) , bonusy w komentarzu

#bitcoin
d.....y - Włosi mieli swoją Camorre, myśmy mieli Łódzką ośmiornice, czas zobaczyć czy...

źródło: comment_53lLvC9nt87Di58GsfYYUJYCy12qFCpK.jpg

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dla_zabawy: kiedyś ze względu na zainteresowania zacząłem obserwować a nawet coś pisać na #akap #anarchokapitalizm ale szybko przestałem bo uznałem, że za dużo obłudy, polityki, jadu dlatego nigdy nie bedzie rozwiązania i konsensusu. Teraz mam wrażenie jakby to przyszło do nas. A zaczęło się od segwita do tego czasu była zgoda i ogólne kumbaja. To przykre ale jednocześnie piękne ponieważ nie ważne jakie masz poglądy, wolny
  • Odpowiedz
@pawlo74: @Smule: Spokojnie panowie. Choć osobiście nadal liczę na niże ceny to nawet jeżeli jesteśmy w okolicach ostatecznego dna to boczniak sporo potrwa. Nie ma szans na spore wzrosty w najbliższym czasie. Nawet jeżeli zostanie w najbliższej okolicy przebite 7k to szybko jakiś gruby zrobi zrzut. Psychologia inaczej będzie działała niż wcześniej, teraz nikt nie będzie chciał być "drugim" sprzedającym taniej. Znajdzie się ktoś kto pierwszy zrzuci... Zwłaszacz
  • Odpowiedz
@pawlo74: ja głosuję na partię bitcoin, ponieważ te pieniądze są tylko twoje, ty jesteś właścicielem i ich władcą, to jest bardzo ważne. Miałem sytuację blokady środków na koncie, suma niewielka, ale w---w był, że no jak to mam pieniądze i k---a nie mogę ich użyć?!
Kolejna sprawa to wolny przepływ bogactwa, w życiu większość czasu spędziłem siedząc w kraju, wtedy jest spoko ale okazje odwiedzenia innych części świata oraz doświadczenia
  • Odpowiedz
Craig splugawił jego imię

@cyberpunkbtc: robi świetną robotę pokazuje nam, że nie ma bogów na ziemi abyśmy nie popadali w kult jednostki. Wiemy jak to się kończy. Stalin, Mao miliony ludzi do piachu ze względu na odmienne poglądy.
  • Odpowiedz
@pawlo74: G---o pasuje, kompromitował się masę razy i popełniał fakeupy które jasno pokazują że nim nie jest. Poza tym to zupełnie inny charakter człowieka. Plugawi imię Satoshiego swoim zachowaniem
  • Odpowiedz
@pawlo74: Moralnie był odbiciem lustrzanym Craiga. Nie robię z niego świętego, co z tego że nie był zajebistym programistą? Nie musi byś zajebisty we wszystkich dziedzinach. Wiedział o tym i dlatego zachęcał innych do pomocy w rozwoju projektu.
  • Odpowiedz