Wpis z mikrobloga

Wołam wykopujących znalezisko
Nowe MacBooki naprawisz tylko w autoryzowanych serwisach Apple

iFixit kupiło nowego macbooka, "naprawiło" go wymieniając ekran, szok - nie trzeba było żadnego "specjalistycznego softu" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Łyknęliście jak pół internetu fejk niusa. Znowu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
https://www.wykop.pl/link/4572425/ifixit-potwierdzilo-ze-mozna-naprawic-nowe-macbooki-bez-specjalnego-sprzetu/

#apple #macbook
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pokaż mi inną markę, która miała podobne problemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Felonious_Gru: fakt, nic nie przebije samsunga i tego, że jego telefony nadal mają zakaz wjazdu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Rabusek: ostatnio nawet jak dali d..y to przepraszam oznaczało 50% rabatu na wymianę baterii której soft celowo zepsuli... Tak jak jestem fanem iOSa za prostotę obsługi i moc ogólna (genialna optymalizacja), tak podejście firmy do klienta jest bardzo hmmm analne...
  • Odpowiedz
@Rabusek: to samo było ze starymi macbookami, wszystko działało do czasu aktualizacji systemu, potem przestało działać ustawianie podświetlenia w komputerach. Sam ekran działał normalnie.
Podobna rzecz z error 53 gdzie ludzie którzy wymienili wyświetlacz w nieautoryzowanym serwisie uceglili sobie telefony.
Ten komentarz piszę tylko po to aby zgasić twój optymizm kiedy mechanizm blokady naprawy w innych miejscach zacznie działać.
  • Odpowiedz
został po tygodniu naprawiony,

@Rabusek: no tak, jak zmienili zdanie pod naciskiem, że to jednak nie jest feature tylko test...

At the time Apple said that Error 53 was a security feature to protect customers. It said: “This security measure is necessary to protect your device and prevent a fraudulent Touch ID sensor from being used. If a customer encounters Error 53, we encourage them to contact Apple Support.”

However, now the company
  • Odpowiedz