Wpis z mikrobloga

• 516
Ja j---e, czy tak trudno jest ruszyć w odpowiednim momencie jak zapala się zielone światło? Czy tak trudno będąc w korku wbić jedynkę trochę wcześniej niż wtedy, gdy dopiero samochód przed nami rusza? (już pomijam tych debili, którzy stojąc w korku zupełnie tracą zainteresowanie tym co dzieje się na drodze, wbijając gały w telefon)

Inna sytuacja. Ktoś z skręca w prawo w podporządkowaną. Czy naprawdę trzeba zwalniać do niemal zera przed manewrem skrętu?

Tak, oni również przyczyniają się do powstawania korków.

Wykrzyczałem się, można się rozejść, Elo (°° ( ͡º ͜ʖ͡º)
#wroclaw #boldupy #prawojazdyzlaysow #polskiedrogi
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@p3sman: aaaaaaa weź bo aż mi na noc ciśnienie podniosłeś. Moja Fiesta to krol wyścigów przy tych wszystkich kmiotach, którzy nie mogą płynnie ruszać ze świateł, bo przecież wrzucenie jedynki z kilkusekundowym wyprzedzeniem to ujma na honorze.
@wycz: to nie wina braku sekundników tylko debilizmu i nieśledzenia co się dzieje wokół
  • Odpowiedz
Inna sytuacja. Ktoś z skręca w prawo w podporządkowaną. Czy naprawdę trzeba zwalniać do niemal zera przed manewrem skrętu?

@p3sman: tego też nie czaję - rusza taki, a przy samym skręcaniu hamuje prawie do zera XD
  • Odpowiedz
@p3sman: Wyobraź sobie, ze na zachodzie swiatlo zmienia się: czerwone->zielone, z pominięciem żółtego. Tam tez byś tak skiełczał, że ruch nie idzie płynnie i ludzie nie trzymają fur na sprzęgle?
  • Odpowiedz