Wpis z mikrobloga

• 516
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy naprawdę trzeba zwalniać do niemal zera przed manewrem skrętu?

@p3sman: Zależy od sytuacji na skrzyżowaniu. Często za skrzyżowaniami są na przykład przejścia dla pieszych.

Ale z tym, że ludzie nie potrafią ruszać na światłach, to święta prawda.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@anonim1133

Czy naprawdę trzeba zwalniać do niemal zera przed manewrem skrętu? @p3sman: Zależy od sytuacji na skrzyżowaniu. Często za skrzyżowaniami są na przykład przejścia dla pieszych.

Jak najbardziej, ale jadąc i tak niezbyt szybko, szczególnie w godzinach szczytu, sytuację na pasach często można ocenić wcześniej. Oczywiście jak jest ograniczona widoczność to jak najbardziej rozumiem ostrożność.
  • Odpowiedz
@p3sman: nie dla każdego kierowcy przemieszczanie się po mieście to wyścigi. Nie kazdy wiezie kartofle, aby w zakręt wchodzić 40 km/h. No i co za różnica czy stojąc w korku podjedzie 3 metry natychmiast czy po 10 sekundach.
  • Odpowiedz
via Android
  • 41
@Wychwalany ale co ja Ci mam tłumaczyć? Rozrysować Ci to? Że nie można patrzyć na każdy korek jednostkowo, że występują zależności? Że odpowiednie, płynne ruszanie spod świateł zmniejsza korki pod warunkiem, że wszyscy się do tego stosują?
  • Odpowiedz
via Android
  • 47
@Wychwalany no to są właśnie te zależności. Przez te 3 metry ktoś na następnym skrzyżowaniu nie zdoła go przejechać, bo zabraknie miejsca i wtedy na jeszcze kolejnym ktoś nie zdoła w tym cyklu zjechać do swojego osiedla "zwalniając miejsce". To z kolei wydłuży korek w innym rejonie itp. Te 3 metry wydają się być błahe, ale uwierz mi że to nie jest nigdy jedna osoba (jednak jestem również przeciwko siedzeniu na
  • Odpowiedz
@p3sman: Zawsze mnie śmieszą ci, którzy zwalniają do 0 przy skręcie XD
Oni powinni w ogóle stanąć, włączyć awaryjne. Zadzwonić po holownik, żeby ich ustawił w pozycji prostej względem ulicy, w którą skręcają, i ruszyć XD

NIENAWIDZĘ TAKICH ŚMIECI DROGOWYCH
  • Odpowiedz