Aktywne Wpisy

SystemHalted2_0 +18
Czy tylko ja mam wrażenie, że internet w ostatnich latach oprócz całego tego szumu wokół AI, stał się dziwnie wrogi wobec ludzi, którzy znają więcej niż jeden język? Coraz więcej stron na siłę tłumaczy treści, zamyka użytkowników w narodowych bańkach, jakby ktoś celowo chciał ograniczyć swobodny przepływ informacji. Taki reddit tłumaczy się sam, youtube automatycznie podmienia tytuły i dodaje dubbing w losowych językach, google wciska przetłumaczone wersje zagranicznych stron z błędami jak

#linux czy to naprawdę musi być takie k------o? Drugi raz ściągnąłem ISO, wziąłem drugiego pendrive i c--j. Robiłem kiedyś Debiana, Windows 98, 7, 10, 11 i nie było takich cyrków.
źródło: temp_file4448319794250734225
Pobierz

Chodzi mi o optymalizację sprzętu.
Root, odblokowanie bootloadera, zmiany romów.
Powiedźmy, że
...warto wgrać Rom X bo dostajemy nowe funkcje Y, bateria szybciej działa, ale nie dostaniemy nowego Androida i stracimy gwarancje, przed tym ważne by zrobić backup danych programem Z bo on wszystko nam zapisze łącznie z save'ami gier. Trzeba też mieć na uwadze, że jest możliwość, że telefon zbrickujemy co oznacza...
Kiedyś sporo się bawiłem w zmiany softów, ale ostatnie 2 telefony tego nie ruszałem, a trochę się pozmieniało. Po za tym to mój pierwszy 1+ a czytałem m.in na wykopie, że w tym telefonie jest sporo zabawy z tym. Jak macie jakieś linki/informacje, będę wdzięczny.
#oneplus #oneplus6
Z Twojej wypowiedzi wynika, że warto zostawić ROM i wgrać root magisk i o takie praktyczne informacje mi chodzi, dzięki :)