Wpis z mikrobloga

Drodzy studenci, którzy właśnie przeprowadzili się z małych wiosek do większych miast typu #warszawa #wroclaw #poznan #krakow. Może u was nigdy nie było takiej potrzeby, ale jak wsiadacie do zatłoczonego tramwaju / autobusu to zdejmijcie #!$%@? plecak. #studbaza
  • 127
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@enron: to był sarkazm, czy pytasz czy te nalepki serio to oznaczają?

@daamianno: serio, nigdy nie zwracałem uwagi gdzie te nalepki są - myślałem, że są nad każdymi drzwiami żeby wsiadający wiedzieli że w danym pojeździe jest biletomat. Sam nie korzystam, jak już jadę zbiorkomem to kupuję bilet przez skycash...
  • Odpowiedz
@malykopareczek: tak samo przypominam dzieciaczkom mieszkającym na gaju ze jak się jest spóźnionym na tramwaj to przebieganie przez środek ulicy na przystanek nie jest dobrym pomysłem, szczególnie jeśli jedzie na Ciebie auto, bo może to skutkować niezaliczeniem semestru
  • Odpowiedz
@sublingual: @malykopareczek: Beka z ludzi co urodzili się w postkomunistycznym zadupiu 700tys ludzi w dupie Europy i na wykopie się wywyższają jakby byli rdzennymi nowojorczykami xd W tych waszych wioskach typu Poznań czy Warszawa można sie zachowywać tak samo jak w innych miastach, pojedźcie sobie do Paryża albo Londynu bo chyba nie wiecie co to jest duze miasto.
  • Odpowiedz
@2906518: nie jestem z Warszawy, jestem z małego miasta, od kilku lat mieszkam we Wrocławiu, ale mama mnie nauczyła kultury. Niektórzy mają problem, bo nie widzieli nigdy tylu ludzi w komunikacji miejskiej więc im się wydaje, że nie muszą robic innym miejsca
  • Odpowiedz
  • 14
@malykopareczek ale gadasz, jakby to dotyczyło tylko przyjezdnych
ludzie którzy są w mieście od urodzenia to zazwyczaj straszne buraki, którzy czują się lepsi od kogoś, bo mieszkają tu dłużej xD
  • Odpowiedz