Wpis z mikrobloga

@majsterV2: Korzystałem, ale nie podpasował mi, bo obsługiwał tylko swój język GDScript. Jest on podobny do pythona. Teraz dodali obsługę C++ (GDNative), więc zrobię do niego kolejne podejście. Miałem problemy z importem mapy, poza tym spoko.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LaserRock46AND2: da, taka sieć wifi bez głównych serwerów. Obecnie routing ssie pałkę i nawet największa sieć mesh w tym kraju w Hiszpanii co było referendum ogarnęli że trzeba ją dzielić na mniejsze segmenty ALE majster się uparł że meshnet to przyszłość więc chce to zobaczyć. Chcę się też dołączyć jeśli @majsterV2 mnie przekona że to nie będzie kupa
  • Odpowiedz
@araneo: Dlatego jest alternatywą dla LTE w telemetrii ( #cjdns z ipv6 rozwiązuje wiele problemów technicznych, nawet bezpieczeństwo jest większe niż po LTE).
Opowiedz mi więcej o tej Hiszpańskiej imbie sieciowej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@araneo: Wiem o tym, dlatego dążymy do architektury hybrydowej; mesh w trybie adhoc czy Bridge to zaledwie sposób ba problem z dostępnością w trudnym terenie (dlatego myślę o IOT), na pewno pojawią się mosty o sporych wydajnościach powyżej 100mbps.
Myślę że robot robiący za node z LTE na fizyczny meshnet powinien zdać egzamin jeżeli porusza się w odpowiedniej strefie (modem musi działać bezawaryjnie, zaś robot ma spory akumulator).
Jak na
  • Odpowiedz