Aktywne Wpisy

niepisowski +77
Jakie filmy możecie oglądać co roku a i tak by się Wam nie znudziły?
#kino #film #filmnawieczor #multikino #cinemacity #netflix #hbomax #disneyplus
#kino #film #filmnawieczor #multikino #cinemacity #netflix #hbomax #disneyplus
źródło: temp_file1609455030071207099
Pobierz
SonidoStark +414
Właśnie oglądam wiadomości na TVN - taka propaganda leci o biednych przedsiębiorcach, że dosłownie samo gęste. Niech mi jeszcze jakiś neuropek ma czelność napisać, że to nie jest Republika dla KO.
#kpo
#kpo

Innym ciekawym argumentem jest porównanie naszego rozumu, do rozumu jakiegoś owada. Chociaż w sumie tutaj nawet nie ma co porównywać,
Kompletnie nie tego dotyczyła moja analogia. Moja analogia miała tylko pokazać, że tak naprawdę to idealne dostrojenie jest idealne tylko dlatego, że my nadajemy mu taki sens. Przecież gdyby stałe były inne i w tym innym wszechświecie powstałoby rozumne życie - ono również, zdaje się, mogłoby powiedzieć,
@gzres: Ale czy przypadkiem nie ma w ogóle takiej możliwości by rozumne życie powstało, gdyby chociaż jedna "stała" była minimalnie inna ? Przecież o to chyba właśnie chodzi w tej teorii, czyż nie ?
Serio nie wiem czy to ja jestem jakiś głupi i czegoś nie rozumiem, czy po prostu Twoja analogia nie ma żadnego sensu i jakoś
To jest sedno Twojej wypowiedzi. I wiesz co Ci powiem? Ja się z tym zgadzam, tak właśnie
@gzres: Ale istnienie jakiejś innej formy świata w którym powstało by życie jest co najwyżej zwykłą hipotezą, taką jak i istnienie jakiegoś stwórcy, ale to wszystko tak jak wcześniej pisałem nie ma nic wspólnego z opisanym i udowodnionym dostrojeniem naszego świata.
PRZECIEŻ TO JEST GŁÓWNA OŚ ARGUMENTACYJNA IDEALNEGO DOSTROJENIA. Nasz świat jest idealnie dostrojony do nas bo możemy sobie wyobrazić świat, który ma jakąś zmienioną wartość stałej i byłby to
źródło: comment_TvXYpEQN5a7SeLdgIdkyrZuie98RhJw7.jpg
Pobierz