Aktywne Wpisy
Richtig_Piwosz +18
Wczoraj znowu odwiedziliśmy castoramę ;)
#pokazpsa #patologiazmiasta na "zakupach" ;)
Korzystając z okazji wołam największych pieniaczy: @jankowalski811: @LosoweKontoLosowegoWykopowicza: @Atsawed: @dktr:
Panowie ostatnio dostali takiego zwarcia że pewnie nadal ich trzyma.
#pokazpsa #patologiazmiasta na "zakupach" ;)
Korzystając z okazji wołam największych pieniaczy: @jankowalski811: @LosoweKontoLosowegoWykopowicza: @Atsawed: @dktr:
Panowie ostatnio dostali takiego zwarcia że pewnie nadal ich trzyma.
M4rcinS +320
Eh, muszę to zrobić. Ten januszex mnie dobija. Obiecują podwyżkę od 5 lat i nic. Przychodzę dzisiaj z wypowiedzeniem umowy. Zobaczymy co szef na to powie. Jestem aktualnie jedyną osobą na dziale która bez niczyjej pomocy da sobie radę, bo reszta to nowe osoby. Miałem je uczyć, ale wali mnie to. Obieram od razu cały mój urlop i wypadam z tego gówna zwanym firmą. Po 16 opiszę wam co i jak.
#
#
Podsumowanie z półtora tygodnia, bo jakoś mi się nie chciało wrzucać, a i sam równik, jak nietrudno zauważyć, umiera śmiercią naturalną.
330 km - Trasa na Lysą horę do Czech. Raz do roku trzeba pojechać. Powrót przez przełęcz Pustevny, która będzie też w przyszłym roku na Tour de Silesia, więc postanowiłem sprawdzić, żeby później nie było zaskoczenia. Piękny, leśny podjazd o stabilnym nachyleniu 7-8%, równiutki asfalt, zero ruchu samochodowego. Po prostu django/django.
208 km - Rajd Wokół Tatr w tym roku się nie udał przez fatalną pogodę, ale postanowiłem, że Tatry i tak objadę. Rower do auta i pojechałem do Chochołowa, skąd zrobiłem pętelkę zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Dodatkowo podjechałem też nad Popradzkie Jezioro, bo jeszcze tam nie byłem, a przy okazji w schronisku zjadłem obiad.
Gdybym miał porównać, to jednak bardziej podoba mi się wersja z jazdą przeciwnie do wskazówek zegara, bo tutaj sporo ciekawych widoków zostaje za plecami. I dodatkowo 40 km zjazdu od Styrbskiego Plesa ciągnie się niemiłosiernie.
174 km - Kolejny wypad samochodowy. Tym razem z kolegą Marcinem w czeskie Jeseniki. Główne atrakcje to oczywiście Pradziad i 12-kilometrowy podjazd do zbiornika górnego elektrowni szczytowo-pompowej Dlouhe Strane. Część trasy była dla mnie zupełną nowością, a część znałem z wypadu sprzed 2 lat z @bynon'em i @byczys'em oraz z tegorocznego Tour de Silesia. Cała pętelką jest mistrzowska i koniecznie do objechania ponownie w przyszłym roku.
W piątek potowarzyszyłem chwilę @metaxy'emu w jego trasie przez Śląsk, a dziś ustawka z tyskimi Feniksami. Frekwencja taka sobie, ludzie chyba wystraszyli się jesieni. Był @atizylak.
#rowerowyrownik #szosa #wykopcanyonclub #100km (nr 59, 60, 61, 62, 63) #200km (nr 24) #300km (nr 9)
@Mortal84: jaka alternatywę polecasz?