Wpis z mikrobloga

@blamedrop: Dodatkowe systemy to wbrew pozorom nie jest tylko kliknięcie "Build", ale też testy czy dostosowywanie niektórych części kodu pod daną platformę. Przykładowo Trancelation pozwala na dodawanie własnych list słówek -- będzie do tego osobna aplikacja, która ułatwia ten proces. No i na razie był czas zaimplementować ją tylko na Windowsa.

W każdym razie nie wykluczam innych platform w przyszłości, ale na razie skupiam się na dowiezieniu kluczowej funkcjonalności na
  • Odpowiedz
@Sinti: Jak się przyjrzysz i przeanalizujesz, to nie jest takie trudne. Wyszedłem od tego, że chcę użyć trójwymiarowego szumu Perlina, z którego jeden wymiar potraktuję jako czas (żeby wszystko się fajnie animowało). Potem łączę punkty o takiej samej wartości szumu, żeby powstały linie -- w podobny sposób izohipsy na mapie łączą punkty o tej samej wysokości ( ͡° ͜ʖ ͡°) Potem nakładam na to teksturę, która
  • Odpowiedz
@mhpk: Czyli w grze będziesz używał "gifa" czy bezpośrednio to animował? Nigdy nie używałem unity, myślałem że tą animacje zrobiłeś w jakimś innym programie. Czemu na środku jest gęściej? Myślałem że szum jakoś reaguje że ścianami, ale skoro mówisz że to tylko tekstura...
  • Odpowiedz
@mhpk: Jeszcze co do blooma to jakoś dziwnie wykonany, na środku napisu jest minimalny a po bokach jakby za dużo (jak dla mnie). To dlatego że litery są mniej "gęste" na środku? Można to jakoś zbalansować?
  • Odpowiedz
@Sinti: W grze wszystko wylicza się na bieżąco (w każdej klatce), nie używam gotowego gifa. Pod napisem jest gęściej, bo zaimplementowałem to tak, żeby napis był bardziej czytelny (swoją drogą spostrzegawczy jesteś, większość osób tego nie zauważa :D). Bloom jest domyślny z Unity. Faktycznie jest go więcej tam, tam gdzie jest "gęściej" (bo w tych miejscach obraz jest jaśniejszy). Nie sądzę, żeby dało się to skonfigurować, pewnie prędzej trzeba by
  • Odpowiedz