Wpis z mikrobloga

@czlowiekbutelka: ja p------e co za p---------e xD

hehe wystarczy się postarać i pach, jesteś bogaty

większego p---------a w życiu nigdy nie słyszałem
za bogactwo odpowiada 99999 różnych czynników, a sam musisz zarabiać co najwyżej średnia krajową, jeśli twierdzisz że ta słynna ciezka praca się opłaca
  • Odpowiedz
@niochland: ok wymieniłeś tych co mieli lepszy start i odnieśli sukces, ale są również tacy co z przeciętnej rodziny wyszli na milionerów. Przecież prawda nie musi być albo czarna albo biała - sukces jak i porażka to efekt charakteru, sposobności. Syn milionera też może wszystko przepuścić, stawiam, że Paris Hilton się stoczy.
  • Odpowiedz
@niochland: A polscy milionerzy? Wielu zaczynało w garażu na jakichś starych maszynach ze złomowiska albo własnej konstrukcji, dziś zatrudniają setki osób. Wielu pewnie było też takich którzy zaczynali podobnie ale nie osiągneli sukcesu. Ale przynajmniej próbowali. A ty wylatujesz z Gatesem, czy Buffettem, ludźmi których produkty są w każdej dziurze na świecie. @ajatollah_chomeini:
  • Odpowiedz
A polscy milionerzy? Wielu zaczynało w garażu na jakichś starych maszynach ze złomowiska albo własnej konstrukcji, dziś zatrudniają setki osób

@czlowiekbutelka: wiekszosc mialo znajomosci za komuny albo ojcow partyjniakow i potem dorobili sie w latach 90 wlasnie na tym. Ale ty dalej wierz ze wszystko zalezy od ciebie xD
  • Odpowiedz
bullshit

@jezus_cameltoe: właśnie! Wystarczy kupić paróweczki po promocji, ze znalezionych dech i kół zbić wózek i już możesz sprzedawać na mieście. Po miesiącu masz już całą flotę wózków, a po roku fabrykę paróweczek i 3k ludzi pod sobą. Tak działa wolny rynek, ale lewactwo nie może tego zrozumieć!
  • Odpowiedz
@czlowiekbutelka: wez im wytlumacz xD mnie matka w------a z domu jak mialem 14 lat, mam nieuleczalna chorobe serca, 2x dorobilem sie juz ponad miliona, teraz sobie podrozuje na stopa po swiecie na lajcie bez zmartwien, ale hur dur nie da sie zostac milionerem bo matka mnie nie kochala xDxDxD kurla teraz moglbym zaczac od 0 i w 2 lata bym dorobil sie lekko, po prostu najlepiej biadolic i siedziec, zwalic
  • Odpowiedz
A jeśli nie mam parcia na wyścig szczurów, nie chce pracować w młodym dynamicznym zespole w szybko rozwijającej sie firmie? Chce sobie spokojnie popracowac od 8 do 16 i zarobić tyle żeby żyć na poziomie jak w Europie? Dla was albo jest sie biedakiem albo bogatym z własna firma lub #programista15k
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: @Blaskun: @LaylaTichy: @ajatollah_chomeini:

Ale czemu biedak nie zostaje bogaty? Bo może jest głupi, wtedy pozostaje mu być biednym. Może ma kolegów co mają starych w partii, no taki też jest zdyskwalifikowany bo ci koledzy nie pozwalają mu robić nic dla siebie. (xDDDD) Ogólnie każdemu biedakowi wiatr z piaskiem w oczy, a bogaty to zawsze płynie z wiatrem. Takie p---------e mirki, ja nie cierpie
  • Odpowiedz
@czlowiekbutelka: Dobra nie pieprz, ze kazdy ma rowne szanse bo nie ma. I zeby nie bylo, nie narzekam na to, to normalne, ze jezeli rodzina z pokolenia na pokolenie ciezko pracuje to jej majatek rosnie. Ale mowienie, ze kazdy moze byc bogaty jest smieszne. Wynika albo z glupoty albo z cynizmu, nie wiem co gorsze.
  • Odpowiedz