Wpis z mikrobloga

• 3
@gzres Fajnie. Parę dni temu było coś od gościa z Torunia, z UMK. Mamy silna reprezentację. Czyli jednak nie sami Hindusi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@konik_polanowy @gzres @kurp @TymRazemNieBedeBordo @zetisdead

Hej, Wykopowicze!

Specjalnie założyłem konto, żeby Wam podziękować za ciepłe słowa na temat książki! Jeżeli ktoś z Was ma jakiekolwiek pytania czy to na temat książki, czy to na temat Vulkana albo grafiki 3D ogólnie, to nie krępujcie się i piszcie do mnie. Może być tutaj, chociaż na Wykopie dość rzadko bywam, ale może przynajmniej będę miał teraz motywację, żeby zaglądać częściej. Możecie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ekzuzy: o, miło że sam autor się tu zjawił ( ͡° ͜ʖ ͡°) póki co niestety nie przeczytałem tej książki, jednak znajomość głębsza grafiki 3D mi się przyda więc jest w mojej shortliscie. Za miłe słowa i chęć pomocy dziękuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) miłego wieczoru :)
  • Odpowiedz
@konik_polanowy: Dzięki! Pisało się... hm... dość ciekawie. Nie wiem, które konkretnie aspekty pisania książki miałbym opisać. Ogólnie ja w ogóle lubię pisać, ale do tej pory pisałem raczej do szuflady i raczej opowiadania fantasy ;-). Ale umiejętność ta była bardzo przydatna przy pisaniu książki o Vulkanie, bo z samym pisaniem tekstu nie miałem przynajmniej problemu. Najwięcej czasu zeszło na przygotowanie wszystkich przykładów, całego kodu, upewnienie się, że działa dobrze oraz
  • Odpowiedz
@konik_polanowy: Zastanawiałem się nad tym, ale stwierdziłem, że raz że to może faktycznie być dobra reklama i dotarcie do nowych czytelników. W tej kwestii nie mam zresztą żadnego wpływu na ich decyzje biznesowe i reklamowe. A dwa - aż takich kokosów z książki nie mam, żebym się przejmować kilkoma książkami rozdanymi za darmo. Zresztą książki nie pisałem dla zysku a z czystej ciekawości i chęci doświadczenia czegoś nowego, poznania procesu
  • Odpowiedz