Aktywne Wpisy

yahoomlody +65
Mam zamiar w czerwcu p--------c sie z plecakiem na 2-3 tygodnie do #japonia na samotnego spierdotripa spiac po hostelach i jezdzac pociagiem z miasta do miasta. Jakies rady co jest super polecane do odwiedzenia, zjedzenia?
#podrozujzwykopem #podroze
#podrozujzwykopem #podroze

JoeGlodomor +60
Jak to jest, że wielu facetów tak się oburza na wybór Ciri jako protagonistki w nadchodzącym Wiedźminie, bo niby nie mogą się wczuć w postać żeńską. Ale za to bez problemu mogą się wczuć w legendarnego zabójcę potworów czy innych superbohaterów w grach, jak są tylko spoconymi grubasami grajacymi w gierki.
#gry
#gry

Chcę przesłać dane z recyclerview do fragmentu, tam je edytować i zwrócić ponownie do bazy danych. Jakie wyjście najbardziej polecacie? Bundle, interfejs czy jest coś jeszcze?
Komentarz usunięty przez autora
tworzysz interfejs
OnItemClickedListener{
fun onItemClicked(position: Int)
}
fun onItemClicked(position:Int, list:List)
tylko nie wiem po co chciałbyś to robić.
Ogólnie recycler i inne widoki służa tylko do wyświetlania/prezentowania danych i powinny być pozbawione logiki biznesowej.
Chyba musisz poczytać o wzorcach projektowych, w tym przypadku Model View Presenter.
Ta twoja lista powinna siedzieć w prezenterze i ten powinien zlecić widokowi na wyświetlenie jej. Jednocześnie prezenter obserwuje (wzorzec Observer) zmiany w widoku, np. kliknięcia w tym recyclerze i odpowiednio na
Co do MVP wiem o tym, ale to w następnej aplikacji, bo najpierw za cel wziąłem sobie opanowanie RV. Jeszcze raz dzięki.