Wpis z mikrobloga

#programowanie #it #naukaprogramowania #nieprogramowanie
Mireczki mam pytanie o dalszy rozwój itd.
Studiuje informatykę ale samo programowanie nie sprawia mi jakoś dużo frajdy.
Pracuje teraz w startupie i zajmuje się analizą danych, raporty, raporciki itd. i całkiem to lubię.
Głównie excel ale dosyć szybko dostrzegam różne zależności, które wpływają na sprzedaż.
Na studiach miałem przedmiot, gdzie robiliśmy różne zadania w SAS Enterprise Miner i mega mi się podobała praca z "dużymi" danymi.
Teraz mam do was pytanie,
na czym najlepiej teraz się skupić, jak rozpocząć przygodę z Big Data, analizą danych?
Jaką technologię wybrać do nauki, jak wejść głębiej w temat ( ͡° ͜ʖ ͡°) ogólnie jakieś wskazówki, ew. czy może jest jakaś dobra duszyczka co pracuje w tych rejonach i by chciała ze mną pogadać.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MatexN: Najlepiej umieć oba ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeśli chodzi o samą analizę danych, to fajnie zacząć właśnie na datacampie. Tam jest sporo kursów, które uczą "czyszczenia" i "porządkowania" danych. Ewentualnie polecam przejrzeć ścieżki na datacampie, by mieć pojęcie czego uczyć się i w jakiej kolejności, gdyż tam masz wszystko uporządkowane (nie musisz korzystać z datacampa). Potem pewnie będziesz chciał wejść w Data Science to szykuj
  • Odpowiedz