Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Clefairy ale Mirku, przecież to katolicyzm jest tą właściwą religią bo tak jest napisane w Biblii, a to że Jezus chodził po wodzie? Przecież to co jest napisane w Biblii należy interpretować i nie traktować tego dosłownie xD
  • Odpowiedz
@movsd: Protestanci, a dali sobą rządzić katolikom z CDU. I dobrze widzimy jaką potęgą stały się Niemcy, a przecież były kompletnie zniszczone po II WŚ. Niedawno CDU skręciło w lewo i już nie jest tak dobrze. Polecam poczytać o Chadecji w Niemczech.
  • Odpowiedz
@movsd: Przecież to kraj protestancki. Tam katolicy od dawna stanowili mniejszość. Dlatego to jest najlepsze, że katolicy dali Niemcom najlepszą alternatywę i wygrali wybory, a idee Marksa musiały powstać w Rosji. I tak jak wspomniałem po dojściu do władzy po 2 WŚ stworzyli tzw. cud gospodarczy w Niemczech. Nam by się przydała taka Chadecja, a nie ten socjalistyczny PiS.
  • Odpowiedz
@movsd: Ale to nie ma znaczenia, ja chcę ci pokazać jak dobre są rządy katolików dla wszystkich. Niemcy dalej tę mniejszość wybierają, a nie partie protestanckie. Bo katolicyzm przecież też ma przesłanie równości i miłości do bliźniego, dlatego prostym robotnikom się takie coś podoba i odrzucili marksizm.
  • Odpowiedz
@movsd: Z aborcją nie wiem jak jest. Ale ostatnio dość mocno skręcili w lewo, stąd te małżeństwa. Teraz sam widzisz, że sprowadzają imigrantów i Niemcy są wściekli. Prawdopodobnie AFD zdobędzie władzę.
  • Odpowiedz