Wpis z mikrobloga

Jak mnie #!$%@? jak ktoś mówi mi, albo komuś innemu, jak ma żyć.

Kumpel jest programistą, zarabia jakieś 9k netto. Drugą osobą w tej komedii jest kumpela z mojego rodzinnego miasta.

Kumpela ma męża i dwójkę dzieci. Skończyła studia, bo rodzice mieli parcie na to żeby córeczka miała wykształcenie i dobra prace, ona miała parcie na chlanie i skakanie po #!$%@?, bo panna z małej miejscowości wyjeżdża do wielkiego miasta wiec musi zakosztować życia, w związku z tym poszła na jakiś gownokierunek typu socjologia czy tam wyplatanie koszyków ze specjalizacja obieranie cebuli. Magistra ma? No ma. Ale pracuje w gownosklepie za jakieś 2k netto, bo co wypiła to wypiła, co dupy dała to dała, tylko ze obrany kierunek studiów nie zapewnia w zasadzie niczego poza papierkiem magistra który jest warty tyle co papier toaletowy.

Jej facet to takie jedno ogniwo ewolucji wyżej od osiedlowego sebixa, jego wykształcenie i umiejętności nie pozwalają mu na nic więcej niż #!$%@? w Amazonie.

I ta kumpela prawie eksplodowała z wściekłości jak dowiedziała się ze kumpel sam zarabia 2x tyle co oni razem we dwójkę, I SMIE BYĆ SAM, ŚMIE NIE UTRZYMYWAĆ JAKIEJŚ BIEDNEJ KSIĘŻNICZKI, ZE ŚMIE NIE MIEĆ JESZCZE TRÓJKI DZIECI, W KOŃCU GO STAĆ!

Kurtyna.

#logikarozowychpaskow #heheszki #zwiazki #madki
  • 33
@dziki: I bardzo fajnie, jeśli chcesz mieć dzieci to kto Ci broni, nie zamierzam nawet Cię przekonywać, bo to Twoje życie, ja za Ciebie życia nie przeżyje. Szkoda, że większość Januszy i Grażynek o tym zapomina. Żyj i daj żyć innym.
@tentintamtom: i super, bo mnie byś i tak nie przekonał :) Cenię jednak to jak ktoś szanuje moje wybory życiowe, a sam takie wybory również staram się cenić. Staram się - bo czasem ciężko jest cenić taki wybór jeśli polega on na siedzeniu na socjalu, piciem wódy i stosowaniem postawy "mi się należy".
@dziki: Relacje kobieta - mężczyzna w znanych mi związkach bardzo często przypominają mi relację właściciel plantacji - murzyn, w Stanach z czasów niewolnictwa.

Żony i dziewczyny moich znajomych postrzegają mnie trochę jak murzyna z tamtych czasów, który nie ma swojego właściciela. Łazi sobie taki uśmiechnięty, najedzony i wyspany murzyn gdzie popadnie, i nie dość, że nie musi wracać w nocy na plantację, to jeszcze całą zebraną bawełnę zatrzymuje dla siebie. Co
ale chciałbym widzieć za kilka lat miny swoich "znajomych" kiedy ja robię to co chce w życiu, a oni wyglądają jakby z ich życie uszło

@tomek_27: Dopóki przejmujesz się tym co myślą o Tobie inni dopóty nie jesteś wolny. Prawda jest taka, że ci znajomi to pomyślą o Tobie 5min jak Cię zobaczą, a później zajmą się swoimi problemami. Zauważyłem, że jedynie mama poświęca na myślenie o synu więcej czasu, ojciec,
@dziki: A czy był ktoś przy tym, kto miał dość odwagi powiedzieć jej aby zamknęła gębę bo marnuje powietrze i ogólnie to #!$%@? jej do tego, a ponad to to na 99% przemawia przez nią kipiąca żrąca zazdrość?
@pwone: To niestety raczej typ ludzi, którzy swojego życia nie mają i 75% czasu zajmuje im obrabianie dupy wszystkim dookoła. Że ten zarabia więcej, że ta suka kaśka sobie auto w lizing wzięła, że sąsiadka znowu łazi o 23 gdzieś po nocach i takie nieustanne plucie jadem po wszystkim i wtykanie nosa w nieswoje życie.
Mam kilka takich przedstawicieli osiedlowego monitoringu Made in CCCP, gdzie jeden to nawet z balkonu ciągle
@dziki: Ale on właśnie utrzymuje innych. Skoro zarabia 9k na rękę, to odprowadza podatków więcej niż oni razem wzięci. Jego bycie samemu utrzymuje więcej osób niż to, że oni utrzymują siebie + też płacą podatki (- ewentualne zasiłki i inne).
@tomek_27: A dlaczego miałoby z nich życie uciekać? Akurat programista w korpo dużo się nie napracuje, a i bez problemu zarobi te 9k. Do tego masz szansę pogadać z ludźmi z całego świata, pozwiedzać coś na delegacjach i jak chcesz to zrobić studia na MIT na koszt firmy.

Nie chyba bardziej spokojnej roboty niż korpo
@dziki ja bylem dosc srednim uczniem, studiow nie skonczylem. Zgarniam 5k na lape. Moj kumpel z klasy slizgal sie, o studiach nawet nie myslal. Ma 1 mln zl w klasycznych autach, firme transportowa i zarabia w #!$%@?. Nadal jest taki sam spoko ziom. W #!$%@? mu gratuluje i ciesze sie, ze mial jaja i mu sie udalo :)