Wpis z mikrobloga

tldr; Mam mobilny router z Plusa, chciałem włożyć nową, zarejestrowaną kartę z Plusha i po kilkudziesięciu minutach coś blokuje mi dostęp do internetu. Moje wołanie o pomoc na końcu wpisu xD

Siemka, mam w domu mobilny router na kartę SIM kupiony razem z umową na internet z salonu Plusa. Niedawno wyczerpał mi się miesięczny limit, więc postanowiłem kupić starter Plusha i dociągnąć do końca miesiącach na pakietach prepaid.
Nową kartę zarejestrowałem, wsadziłem do routera i internet był, ale trwało to jakieś 20 minut. Po tym czasie stronki przestały się ładować, a wszystko zostało przypieczętowane komunikatem "Brak dostępu do internetu". Sprawdziłem potem tę kartę w telefonie (bezpośredni dostęp do neta jak i ustawianie hotspota na tej karcie) i wszystko grało , nawet po upływie kilku godzin. Zrobiłem tak z jeszcze jedną kartą SIM, efekt był identyczny.

Tutaj moje pytanie i prośba o pomoc. Czy jest możliwe, żeby Plus ustawił ten router tylko na jedną konkretną kartę SIM, za którą płacę abonament i którą dostałem razem z podpisaną umową? Czy jest możliwe, abym kiedykolwiek wykorzystał ten router na jakiejś inne karcie SIM?

#internetmobilny #sieci #plus #kiciochpyta #telefony
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach