Wpis z mikrobloga

@Tak_masz_racje: wiem, chodzi mi o to, czy da radę to chłodzenie odprowadzić tyle ciepła, żeby nie popalić procka ( ͡° ͜ʖ ͡°) podjerzewam że zadałem durne pytanie, wiec proszę o ewentualne poprawienie jeśli się mylę, ale będę kręcić procesor pierwszy raz w życiu.
@mocny_kfas: dużo zależy od jakości gluta na twojej sztuce, potem od jakości pasty której użyjesz. Najlepsza byłaby liquid metal ale jest ryzyko nagłej awarii po ok 6 miesiącach do roku więc wymaga to regularnych wymian.
Czy twoja sztuka do tyłu się pokręci to już kwestia szczęścia. Po zakupie masz 14 dni na testy czy da radę schłodzić procka do akceptowalnych temperatur.
@G123: tak, ale musisz wiedzieć że liquid metal powoduje korozję, więc w pewnym momencie jak dojdzie do rurek może spowodować że nie będą już działać. Może także spowodować zmniejszenie przewodności nowego stopu, co pogorszy działanie chłodzenia. Efekt wow przez pierwsze kilka miesięcy, a potem czekasz na awarię i zastanawiasz się kiedy nastąpi. Jak będziesz zmieniał kompa za jakiś czas to możesz olać, bo kto inny będzie się tym martwił ale jak