Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k Mam pytanie do specjalistów. Czy jeśli nie uczyłem się nigdy języków programowania. Znam podstawy jedynie html :) to czy będę miał problem z nauką języka python ? Czy do Tworzenia startupów ten język się nadaje? Gdybyście mieli wybrać php7, python czy java script to co byście wybrali do nauki?

Czy ta stronka na początek jest ok? https://www.flynerd.pl/tag/python-kurs
#kryptowaluty
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Amelcio: A po co zachęcać takich ludzi jak ty do nauki? Potrzebujesz zachęty od obcych ludzi żeby wziąć się do roboty? Może po prostu weź się za wybrany język i zobacz jak ci on leży, a co do wyboru samego języka jest milion stron z analizami popularności języków, ze statami repo na githubie, z zarobkami w danej specjalizacji itp. etc. Bycie programistą to w przeważającej mierze "umiejętność samodzielnego efektywnego analizowania
  • Odpowiedz
@Amelcio: bez Java Scriptu się nie obędzie, bo tylko w nim zrobisz frontend. W teorii możesz zrobić w nim też backend, ale mimo wszystko polecam do backendu pythona, który jest najłatwiejszy do nauki?
  • Odpowiedz
@Amelcio przestań pisać tutaj. Znasz angielski? Nie? Naucz się a potem myśl o programowaniu. Tak? Wpisujesz swoje pytanie w różnych wariantach w google i czytasz do nocy Quora Reddit itp. Jest dziesiątki wątków i jego wersji w necie.
  • Odpowiedz
@gazowany_smalec: do otwarcia firmy (nie lubię słowa startup, jego definicja z góry zakłada, że nie posiadasz modelu biznesowego) potrzebujesz przede wszystkim wiedzy, umiejętności i włożyć w to dużo pracy, pieniądze są najmniej istotne. A na drobne wydatki które będą niezbędne można odłożyć w kilka tygodni nawet pracując jako kelner.

Jeżeli do rozpoczęcia działalności większy kapitał (niż ten, który sam jesteś w stanie wygenerować) jest niezbędny, to robisz MVP i z
  • Odpowiedz
@Amelcio: Jak znasz język angielski bardzo dobrze w mowie i w piśmie to dostajesz prace na start jako programista 4k netto, nie umiejąc w ogóle programować.
  • Odpowiedz
@wyjde_z_piwnicy masz własny interes? Osobiście uważam, że przy startupach, potrzebne są dwie osoby, które będą się wzajemnie motywować. Problemem jest różnica zdań, która może taki projekt zniszczyć. Innym sposobem jest pozyskanie klientów, którzy wymuszą na tobie prace.
  • Odpowiedz
@Bitkop: nie, wyprodukowałem produkt, ale nie czułem się na siłach samodzielnie z nim wychodzić na świat. On (zrobiony przez nas produkt) pomógł mi w szukaniu pracy, ale kiedyś zamierzam do tego tematu wrócić i go wyjąć z szuflady, aby w końcu ujrzał światło dzienne.
  • Odpowiedz