Wpis z mikrobloga

sytuacja z wczoraj w #uk #anglia
poszedłem razem z dziewczyną(18 lat za kilka miesięcy, to ważne dla historii) do Aldi po rzeczy na kolacje i wino na wieczór. pan przy kasie prosi mnie o dowód, ok zgadza się. potem prosi o dowód moją dziewczynę xD. mówi zgodnie z prawdą zresztą, że nie ma nic przy sobie, ani portfela, ani dokumentów. kasjer w takim razie mówi, że nie może sprzedać alkoholu, bo mogę kupować go dla niej. ok, w-------m się, ale nie będę robić afery. zostawiłem dziewczynę kilka metrów przed sklepem i wszedłem ponownie, sam. inny kasjer, byłem samemu, mam dowód. otóż poprzedni kasjer krzyknął do obecnego, żeby nie sprzedawał mi tego wina, bo przed chwilą byłem z dziewczyną bez dowodu xDDDDD.
poziom absurdu w------o poza skalę, koniec końców i tak kupiłem w monopolowym. na tej #emigracja łatwiej mi kupić trawę, niż durne wino do kolacji xD
  • 220
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@torpedowiec Dobrze postąpił w tym przypadku. Ja miałam bardziej absurdalną sytuację. Chciałam kupić zapalniczkę i koleżanka nie miała dokumentów ze sobą, więc elo xD
  • Odpowiedz
@torpedowiec j--------e co za mentalni niewolnicy komentuja ten post. Kasjera c--j powinno obchodzic co zrobisz z tym winem, ty masz 18 i mial ci sprzedac. Ja bym to gdzies zglosił
  • Odpowiedz
  • 0
@torpedowiec to tak jak np w USA, w kraju wolności, różnych wyznań, poglądów, środowisk seksualnych pójdź na normalny basen w obcislych slipkach - tak jak się chodzi w Europie. Szok i niedowierzanie :)
  • Odpowiedz
@torpedowiec: ja level 33 kumpel 30 i teznam nie sprzedali bo nie mielismy dowodów przy sobie. Jezeli wygladasz na mniej niz 25 to musza spytac o ID, tylko ze my juz dawno temu mielismy 25lvl, winka nie kupilismy
  • Odpowiedz
@torpedowiec:

bądź mireczkiem, narzekaj na każdym kroku, że zabierajo nam wolność, chcesz decydować, kiedy robisz zakupy etc.

popieraj absurdalne zachowanie kasjera/prawo w UK z opowieści OPa

xdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd wolnościowcy k---a.
  • Odpowiedz
@brednyk: Tak pewnie każdy o tym wie i tak kupuje alko, jak ma ochote upic nieletniego. Jak dla mnie to chora akcja ale brytole potrafili wyjsc z UE o Polakow to w sumie taka akcja tez przestaje dziwic.
  • Odpowiedz
Jak bym czytał o sobie miesiąc temu w tesco, identyko sytuacja tak się w-------m że do tesco już nie chodźe XD masakra
  • Odpowiedz
@Przegrywek123: mentalność niewolnika. Tylko że ci niewolnicy to chcieliby być pod flagą jedynie europejska, no maks brytyjska, a nie jakaś tam pisowsko polska. Bo jakby PO wprowadziło zakaz, albo unia, to myślę że krzyki na handel w niedziele po stronie lewej bylyby dość ciche. A mnie jako, powiedzmy, częściowego prawaka boli zarówno zakaz handlu w niedzielę jak i taki przepis o niesprzedawaniu alko przy podejrzeniu że może trafić do nieletniego.
  • Odpowiedz
@torpedowiec Picie alkoholu (nie ,,posmakowanie pół łyczka,, ale 0.5l piwa już tak) jest bodajże bardzo niewskazane aż gdzieś do 24 roku ze względu na rozwój mózgu. Nie wiedziałem o tym i skończyłem na wykopie :(
  • Odpowiedz
  • 0
@Sloneczko ochui. J---l pies co się stanie z winem po jego zakupie. Dobra spoko poi nieletnia jest be. Problem jest taki że jak on jest pełnoletni i on kupuje to k---a ma do tego prawo. Koniec tematu.
  • Odpowiedz
@torpedowiec: mialem dokładnie taka sama sytuacje, z tym, ze moja dziewczyna była pełnoletnia wtedy, po prostu nie miała przy sobie dokumentów... wróciłem sam i ni c--j, kretyn mi nie sprzedał wina. Nigdy więcej nie postawiłem nogi w tym sklepie
  • Odpowiedz