Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Oczywiście poprawię się, jaśnie panie wykształcony. Do swojej tezy wymyślasz bzdurną historyjkę, więc piszę ci żebyś następnym razem napisał coś bardziej realistycznego.Nie ma takiej możliwości, żeby taka rodzina chciała wynająć dom.

@lucer: Czemu tak sądzisz? Wcześniej nawet dałem szansę takiej trudnej rodzinie. Nie muszę mówić że nie skończyło się to dla mnie dobrze, strasznie dużo kłamali, żyli ponad stan i ciężko było ich wykurzyć, ale mieli świetne dzieciaki.

@PanHagrid
  • Odpowiedz
@Tajch Od razu przy takich pomysłach pojawia się wrzask że biedniejsi nie wykorzystają całej ulgi. Nic podatku płacić nie mają a i tak im źle...
  • Odpowiedz
@Herubin: O właśnie, nie pamiętałem która partia, ale wiedziałem że któraś chciała zmiany na taka koncepcję jak napisałem. Oczywiście z miejsca staliby się wrogami prawdziwych Polakuf, gdyby mieli możliwość wprowadzenie tego.
  • Odpowiedz
@Wynoszony: A jeśli partia, która skończy eldorado dla patologii będzie za przyjęciem imigrantów islamskich bez ich sprawdzania (jak Niemcy czy inne kraje) to też na tę partię zagłosujesz?
  • Odpowiedz
@Wynoszony Nie popieram rozdalnictwa a już na pewno nie w takiej formie. Mimo, że miałam okazję posmakować jak to jest gdy twoim śniadaniem, obiadem i kolacją są kanapki z serka topionego od Caritas a od święta frytki z ziemniaków również z Caritas, to i tak jestem przeciwnikiem 500+. Wg mnie politykę pro rodzinna można rozegrać lepiej: gwarancja miejsca w publicznym żłobku i przedszkolu; obniżenie VAT na produktach dla dzieci oraz ulgi
  • Odpowiedz
@Wynoszony: Twój komentarz zbiera tyle plusów, a wystarczy, że ktoś wspomni o dziedzinie nauki jaką jest #eugenika i nagle wszystkim o--------a ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nie mówię, żeby od razu sterylizować ludzi, ale przydałaby się jakaś konstruktywna rozmowa na temat eugeniki, z wykluczeniem elementów światopoglądowych - a tylko takie dominują w obecnej debacie (o ile w ogóle można to tak nazwać, panuje taka zmowa
  • Odpowiedz
to rób dzieci inteligencie a nie tylko narzekasz jak przysłowiowy poljak.

@rodkit: Opowiem ci anegdotkę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wydaję mi się że w więzieniach mają zdecydowanie za wygodnie!
I tutaj komentarz do tego: no to idz do więzienia jeśli wydaje ci się
  • Odpowiedz
@Wynoszony: to ja Ci powie anegdotkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
skoro chcesz by na świecie było więcej inteligentów to rób dzieci i wychowaj na inteligentów! bo ktoś to musi robić bo inaczej twoim zdaniem świat będzie jedną wielką patologią, narzekaniem nic nie zdziałasz! Jeśli chcesz by na świecie było dobrze to sam musisz o to zadbać, zrzucanie całej winy na biednych jest śmieszne. Prawda jest taka
  • Odpowiedz
@rodkit: Ale ja nie chcę żeby ktoś pracował na starego dziada jakim będę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nie żebym się nie zgadzał, ale jak Państwo będzie promować przedsiębiorczych i uczciwych ludzi, to na pewno byłbym bardziej zadowolony.
  • Odpowiedz