Wpis z mikrobloga

@Pro-publico-bono: przecież petru jest ekonomista, to ze nie skończył ekonomii nie oznacza ze owym ekonomista nie może być. To samo tyczy się prawnika, nie trzeba koniecznie kończyć prawa żeby być prawnikiem, powtarzałem to wiele razy ale dzbany dalej wszystko łykają xD
  • Odpowiedz
Co na tym obrazku robi Owsiak?

@kobiaszu: Robi za filantropa.

przecież petru jest ekonomista, to ze nie skończył ekonomii nie oznacza ze owym ekonomista nie może być.

@BoltoS: Ale trzeba się na niej znać. A on się znał
  • Odpowiedz
@kobiaszu:
1. Bo to nie jego hajs. On się nie dokłada do zrzutek. On z nich żyje. I to na całkiem niezłym poziomie.
2. Bo nikomu tego sprzętu nie daruje. Sprzęt jest ciągle własnością jego fundacji, jedynie użyczanym dla wybranych instytucji. Na dość mało transparentnych zasadach.
3. Bo cały system, który wdrożył, a na który cała Polska nabiera się kolejną dekadę, jest ekonomicznie, organizacyjnie i funkcjonalnie bez sensu.
4. Bo
  • Odpowiedz
@krzychol66:

Bo to nie jego hajs. On się nie dokłada do zrzutek. On z nich żyje. I to na całkiem niezłym poziomie

Ale je organizuje, bez niego nie byłoby tego sprzętu i nie rozumiem co ma do rzeczy, że też przy okazji z nich żyje i może zajmować się wośpem na pełen
  • Odpowiedz
Ale je organizuje, bez niego nie byłoby tego sprzętu i nie rozumiem co ma do rzeczy, że też przy okazji z nich żyje i może zajmować się wośpem na pełen etat.

@kobiaszu: To ma do rzeczy, że nie jest filantropem. Jest przedsiębiorcą żyjącym z filantropii. A to zupełnie coś innego (co nie znaczy automatycznie, że złego).

WOSP jasno tłumaczy dlaczego sprzęt jest wypożyczany, a nie darowany

@kobiaszu: A mnie nie
  • Odpowiedz
A mnie nie interesuje, dlaczego

@krzychol66: Skoro nie rozumiesz logicznego powodu, to dlaczego w ogóle podnosisz te argument? Jakby Owsiak darował szpitalowi sprzęt, a te zająłby komornik to podniosłaby się chryja, że Owsiak spłaca długi szpitali zamiast ratować dzieciaki.

I de facto obronił przed sądem tezy, które głosił

Śmiało, dawaj te wyroki które pokazują, że Owsiak sprzedaje uran i chce wskrzesić Hitlera
  • Odpowiedz
@kobiaszu: O, jaki piękny chochoł.
Daruj, nie chce mi się z nim walczyć. Mam lepsze zajęcia.

Chcesz, to drąż dalej sam. Droga do wodopoju wskazana, od ciebie zależy czy zechcesz się napić.
  • Odpowiedz
@kobiaszu: Zdaje się, że rineo sam ma obecnie kłopoty z sądem.
Poza tym sytuacja jest dynamiczna. Procesy trwają, zapadają wyroki, są wszczynane nowe procesy. Wypowiedź sprzed kilku lat jest anachroniczna.
  • Odpowiedz