Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi ktoś jak działa Parkuj i Jedź ( P+R Wilanowska)? Zostawiam tam samochód a przed powrotem kupuję bilet dobowy i okazuję przy wyjeździe z parkingu?
#warszawa #ztm
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jak-zyc: kupujesz bilet (jednorazowy), kasujesz, wjezdzasz / wyjezdzasz, pokazujesz tylko na wezwanie (czyli praktycznie nigdy), aha i auto nie moze stać o 3-4 w nocy na parkingu bo jest spora kara (chyba ze 150 pln)

w praktyce nikt tego nie sprawdza, wiec teoretycznie jak nie kupisz to raczej sie nie kapną, ważne ze w ten sam dzień musisz auto odebrac z parkingu
  • Odpowiedz
@imateapot: czyli bilet na komunikacje miejska, np dobowy, muszę mieć wcześniej kupiony, przed wjazdem?
Myślałem, ze wjeżdżam na parking, zostawiam auto, a bilet okazuje dopiero przy wyjeździe
  • Odpowiedz
@kr10n1: byłem tam ze 2 mieś. temu (na P&R Imielin) i nic takiego sobie nie przypominam. Zapytałem się dla pewności różowego i ona też sobie nie przypomina.

Ja mam Kartę Warszawiaka i spersonalizowany bilet okresowy, ale w portfelu noszę też fragment folii aluminiowej przez co na bramkach do metra portfela nie przyłożę (bo nie zadziała) wiec niby jakic cudem miało by mnie złapać na P&R??
  • Odpowiedz
@jak-zyc: http://www.ztm.waw.pl/?c=135&l=1

Kontrola spełnienia warunków umowy najmu miejsca parkingowego przeprowadzana jest przy wyjeździe z Parkingu w strefie kontroli. Sposób kontroli uprawnień określa Dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego.

Co ma spory sens, bo na parkingach biletu nijak nie skasujesz.

@kr10n1: Ja pamiętam bramki z Anina. Nie mam pojęcia jak działały i jak długo - ale liczba przypadków brzegowych jest tak spora, że musiało spowodować prędzej czy później złość kierowców. BTW
  • Odpowiedz
  • 0
@jak-zyc na P R Młociny nie trzeba pokazywać biletu. Przy wjeździe szlaban w automacie się podnosi. Przy wyjeździe jest identycznie. Nie jeżdżę na warszawskich blachach. Trzeba wyjechać autem na noc, bo kara.
  • Odpowiedz