Wpis z mikrobloga

Kontynuując wpis jaki jakiś czas temu dodałem: https://www.wykop.pl/wpis/33901641/co-byscie-zrobili-w-mojej-sytuacji-1-lipca-kupilem/

Jak wygląda zakup telewizora w sklepie RTV Euro AGD (wiadomość, którą do nich wysłałem z opisem sytuacji):

Dnia 1 lipca zakupiłem telewizor na raty wraz z uchwytem, montażem i klawiatura, które to wybrali mi pracownicy sklepu. Montaz ustaliliśmy na dzień 11 lipca w godzinach 16-21. Monterzy nie zjawili się. Dopiero po 21:00 otrzymałem telefon, że mogliby zacząć montaż o godzienie 22:00. Oczywiście nie wyraziłem na to zgody z oczywistych względów, mieszkam w bloku. Kolejny termin ustaliliśmy w sklepie na 23 lipca. Tego tez dnia otrzymałem informację od montera, że uchwyt, który wybrano mi w sklepie dla tego konkretnego telewizora jest nieprawidłowy. Uchwyt do telewizorów max 32'' (mój telewizor ma 43''). Monter stwierdził, że może mi to zamontować, ale zdecydowanie tego nie zaleca. Odmówiłem więc montażu. Ponownie udałem się do sklepu w celu przekazania informacji o błędnie dobranym uchwycie. Ze względu na umowę kredytowa załatwienie tego telefonicznie nie było możliwe. W sklepie wybrano mi nowy uchwyt, który tym razem miał pasować do telewizora. Trzeci termin montażu ustaliliśmy na 1 sierpnia (miesiąc od daty zakupu telewizora!). Panowie monterzy przyjechali, zamontowali telewizor. Montaż trwał dwukrotnie dłużej niż zakładany czas. Panowie nie byli w stanie ustawić telewizora tak aby na tym uchwycie nie opadał. Ostatecznie udało im się to, ale po odchyleniu telewizora na wysięgniku telewizor nadal opadał (warto zapamiętać, przyda się za chwilę). Panowie stwierdzili, że to wszystko co są w stanie zrobić z tym uchwytem i dodali, że jest to najgorszy uchwyt jaki zdarza im się montować. Po dwóch dniach telewizor nawet w pozycji podstawowej opadł widocznie z jednej strony. Okazało się tez, że klawiatura, którą mi wybrano (Microsoft all-in-one) jest w większości bezużyteczna z telewizorem Samsung, który nie wspiera systemowo myszki - jedynie w aplikacji internet (po co mi więc touch pad). Nie działały także przyciski funkcyjne. Gdyby mnie o tym poinformowano w sklepie nie kupiłbym owej klawiatury. Tu na szczęście nie było problemu. Zwrot klawiatury został zaakceptowany. Jednak co do reklamacji uchwytu kierownik odbił piłeczkę do firmy monterskiej twierdząc, że to oni nie maja kompetencji. Panowie, którzy montowali mi telewizor zjawili się u mnie w dniu wczorajszym w towarzystwie swojego przełożonego i ewidentnie pokazali mi, że wina jest zdecydowanie po stronie uchwytu. taką tez opinię miał przesłać kierownik monterów do kierownika sklepu Bonarka. Ponadto Panowie poinformowali mnie, że uchwyty na jednoramiennym wysięgniku stosuje się do telewizorów max 32 cale. Do większych powinno się stosować dwuramienne uchwyty, bo pojedyncze po prostu nie utrzymują ciężaru telewizora. Kompetencje Państwa pracowników w sklepie są w tym momencie dla mnie mocno wątpliwe. W żadnym momencie nie sugerowałem najniższej możliwej ceny uchwytu, a z niezrozumiałych powodów taki został mi zaproponowany z zapewnieniem wysokiej jakości, nie proponując żadnej droższej alternatywy. Proszę więc w tym momencie nie zrzucać winy na zewnętrzną firmę, bo poza wpadka na początku zachowali się profesjonalnie i z ich wczorajszej wizyty jestem bardzo zadowolony. Z montażem też widziałem, że Panowie naprawdę starali się zrobić co mogą. Tak więc mamy blisko półtora miesiąca od daty zakupu telewizora, 4 razy byłem w sklepie, wychodzi na to że muszę iść piąty, a telewizor wisi krzywo. Proszę mi powiedzieć jak proponujecie to Państwo rozwiązać? Bo moja cierpliwość się kończy.

#zalesie #rtveuroagd #telewizja #januszebiznesu i jeszcze #prawo może ktoś doradzi co dalej z nimi począć.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Uchwyt do telewizorów max 32''

@ohuicojaturobie: Taka informacja chyba jest na pudełku?

Okazało się tez, że klawiatura, którą mi wybrano (Microsoft all-in-one) jest w większości bezużyteczna z telewizorem Samsung, który nie wspiera systemowo myszki - jedynie w aplikacji internet (po co mi więc touch
  • Odpowiedz
@golf3cabrio

Próbowałem dwoma wiertarkami pożyczanymi od znajomych. Z udarem. Godzina wiercenie jednej dziury -.- Może mam wyjątkowo solidne ściany. Dopiero jak kupiłem porządne wiertło SDS to coś zaczęło iść, ale te wiertarki nie miały uchwytu SDS, więc w zwykłym to wiertło miało bicie i wypadało. W każdym razie nie chciało mi się już z tym pieprzyć dlatego wziąłem telewizor z montażem.
  • Odpowiedz