Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +30
Niska frekwencja w referendum wybitnie pokazuje ile jeszcze Polakom brakuje do np. Szwajcarów jeśli chodzi o przejmowanie się losami kraju oraz jeśli chodzi o zrozumienie clou demokracji. Nie da się być bardziej bezpośrednio demokratycznym, niż uczestnicząc w referendum. No ale ,,Nitras ze Szczerbą powiedzieli, aby nie głosować". Ech szkoda gadać.
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Jak ktoś chce zobaczyć więcej debilizmu wymyślonego przez MZD to zapraszam tutaj:
https://www.facebook.com/kieleckamasa/posts/2033568020226633
https://www.facebook.com/kieleckamasa/posts/2031621367087965
@Student_AWAS: Patrz, gość jeździ po lisbonie rowerkiem i ani razu nikt mu nie "dał w papę".
Nie tak dawno dawałem tutaj statystyki zakorkowania miast - miasta w USA są NAJMNIEJ ZAKORKOWANE - praktycznie ich tam nie ma. Stastyki tomtoma
USA złym krajem do podróżowania autem xD no padłem xD.
@Student_AWAS: jakoś nie widzę, żebyś się dowalał do posiadaczy motorowerów do 50cm3?
@Student_AWAS: OHUI
Spójrz jakie masz rzeczy do wyboru opisując uciekającego kierowcę
Marka auta, model auta, kolor, tablice, wygląd kierowcy.
Jakie masz możliwości przy uciekającym rowerzyście?
Wygląd kierowcy - nie, bo najczęściej ejst w kasku - tablice rejestracyjne - też nie.
Model roweru/kolor ? dla większości ludzi rower to rower, kolor też ciężko określić, bo to często jakieś
Serio, Polska jest naprawdę bezpiecznym krajem - nie mówię, że nie ma tutaj przestępstw, ale naprawdę wszędzie gdzie byłem, to czułem się komfortowo i bezpiecznie.
Wyżej ktoś pisał o podatkach w paliwie, że rowerzyści nie płacą. I dobrze, że nie płacą bo ta kasa idzie na drogi gdzie rowerem się nie jeździ.
Reagulacja od kosztów rowerów? Co masz na myśli?
Delagalizację, o której pisałem wyżej - całkowite usunięcie rowerów z dróg publicznych i chodników z wyłączeniem dróg wewnętrznych.
Mam na myśli to, że obecnie kupno roweru to cały koszt "zabawy" i posiadania tego środka transportu. Pieniądze, które mogłyby być wydane inaczej, są wydawane na niepotrzebne i drogie ścieżki rowerowe - zamiast tego chętnie zobaczyłbym