Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
MallaCzarna +4
Boze, zestresowana jestem strasznie głupia
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś
Jak ktoś chce zobaczyć więcej debilizmu wymyślonego przez MZD to zapraszam tutaj:
https://www.facebook.com/kieleckamasa/posts/2033568020226633
https://www.facebook.com/kieleckamasa/posts/2031621367087965
PS. Po jezdni samochody jadą o wiele szybciej niż 30 km/h i jak ktoś wjeżdża z taką szybkością na skrzyżowanie to też musisz zareagować.
No i właśnie taki jest cel - zniechęcenie do jazdy na rowerze a jak ktoś już jedzie to w razie wypadku niech będzie jego wina. Zamiast chronić niechronionych uczestników ruchu
A tą całą #!$%@?ą masę krytyczną powinni obdarować... mandatami za blokowanie ruchu.
@mvmxks: mianowicie, ile ona wynosi?
Nie, powinni się w końcu przyzwyczaić do tego, że rowerzysta ma pierwszeństwo na przejeździe dla rowerów. A jak kogoś zabili to tak - powinni mieć sprawy o wypadek.
No takie bardzo dobre, że przyzwyczaja rowerzystów do przejeżdżania przez przejście dla pieszych. NIKT o zdrowych zmysłach nie będzie schodził
Komentarz usunięty przez moderatora
Bo nie rozumiesz o co chodzi w ruchu miejskim - jezdnia to miejsce aut - tam samochód to -powiem na wzór tej pasty - król i władca, tak jak lew to król dżungli. Nikt nie pyta kierowcy, czy wymusił pierwszeństwo na pociągu, czy to pociąg na samochodzie - zawsze jest wina auta. Tak
@lewactwo: nikt nie będzie schodził z roweru, ale #!$%@?ąc swoim superrowerem powyżej ww. prędkości maksymalnej jednak warto pamiętać, że rowerzystów też obowiązuje zasada ograniczonego zaufania. Nie mam bólu dupy o każdego rowerzystę, sam dojeżdżam rowerem do pracy, ale jak widzę rowerzystę wpadającego na przejazd czy przejście bez spojrzenia w lewo to zastanawiam się czy w ogóle myślą...
@mvmxks: hahahah, jakaś podstawa prawna czy tak to sobie właśnie wymyśliłeś?
Napisz jeszcze, że masz prawo jazdy.
@lewactwo: zapłać chociaż OC i cząstkę podatków, jakie ponoszą kierowcy na utrzymanie infrastruktury to pogadamy - nie chce mi się szukać, czy budowanie ścieżek rowerowych tez nie jest finansowane ze
@Student_AWAS: Halo, pobudka, to już nie lata 70.!
No jest, bo tak stanowią przepisy.
@Student_AWAS: no proszę, a w cywilizowanych krajach Europy podejście jest zupełnie odmienne.
Konwencja wiedeńska o ruchu drogowym:
Artykuł 21 ustęp 1
Każdy kierujący powinien unikać zachowań mogących stanowić zagrożenie pieszych.