Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
Jeżdżę sobie na wózku w robocie i mimowolnie zacząłem sobie gwizdać muzyczkę z Cannon Fodder - Narcissus (tą z ekranu z rekrutacji). Ku mojemu zaskoczeniu podszedł do mnie kierowca z naszej firmy i zapytał "Cannon Fodder?". No mnie zatkało, ale po chwili odpowiedziałem z uśmiechem "A jak!" Fani #amiga są wszędzie!

#cannonfodder #muzykazgier #retrogaming #jonhareandrichardjosepharethebest
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Z jednej strony preferuję konsole, ale cholera jasna - Amigi i Atari ST miały od groma fajnych rzeczy. Chciałbym dorwać jakieś późne amigi i ograć Turricana na legitnej platformie poza SEGA MD.

Niestety nigdy nie miałem z nimi styczności wtedy i dzisiaj, jedynie windowsowe maszyny...
  • Odpowiedz
@Matiszka: Ja odwrotnie: preferuję komputery ale lubię też czasem zobaczyć jak się grało na starszych konsolach - niestety tylko za pośrednictwem emulatora. Ostatnio testuję emulator Segi MD Gens i jest ok ale może jest jakiś lepszy emulator Segi MD? Ściągnąłem ten emulator żeby ograć Demolition Man który wyszedł tylko na SNESa, Segę MD i Segę CD.
  • Odpowiedz
@meloman: nie, zostań przy Gensie. Jeżeli chodzi o gierki na md/scd to polecam od siebie terminatora na sege cd, jest fajny i ma świetny soundtrack. Popful mail, puyo puyo 2, chyba parodiusy też były.

Będziesz chciał propozycje gier na ten system, to wal śmiało, uwielbiam 16-bitowce :)
Matiszka - @meloman: nie, zostań przy Gensie. Jeżeli chodzi o gierki na md/scd to pol...
  • Odpowiedz