Wpis z mikrobloga

Dlaczego w naszym "pięknym" kraju nie wprowadzą zakazu kierowania samochodem osobom powyżej 60 roku życia? Przecież taki dziadek czy babcia to jest największe zagrożenie na drodze....jeszcze większe niż gównażeria w swoich pospawanych bawarach. Dojeżdżając do pracy często obserwuję takich kierowców i ich wyczyny. Tragedia.

#zalesie #gownowpis #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #motoryzacja #polskiedrogi #drogi #kierowcy #samochody
BenzoesanSodu - Dlaczego w naszym "pięknym" kraju nie wprowadzą zakazu kierowania sam...

źródło: comment_hXGtiUmx7nCn8jcqT9c2PWcejEuS701a.jpg

Pobierz
  • 71
  • Odpowiedz
@BenzoesanSodu 60lat? To jeszcze sprawny człowiek, moim zdaniem wiek nie jest kluczowy (no może w ekstremum 80plus) tylko to jak ktoś ogrania auto. Często 30latkom powinno się odbierać prawko. ))¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Dlaczego w naszym "pięknym" kraju nie wprowadzą zakazu kierowania samochodem osobom powyżej 60 roku życia?

@BenzoesanSodu: zapraszam do Belgii, masa ludzi po 80 roku życia, spora część z nich to ludzie, którzy prawo jazdy dostali razem z kupnem auta XD
  • Odpowiedz
  • 4
@BenzoesanSodu ciekawe czy będziesz wszędzie wozić ojca albo matkę jak za ileś tam lat będą mieć 60 lat. Przecież to #!$%@? nawet nie jest wiek emerytalny dla facetów. Ja nie wiem skąd na wykopie biorą się tacy idioci. Pewnie tyle co prawko odebrał i już chcę zakazy wprowadzać. A ja bym zakazał jazdy do 23 roku życia bez opiekuna. I co byłbyś zadowolony? Sprawdź statystyki ile wypadkow generują łepki twojego pokroju
  • Odpowiedz
@pikaknight2017:

Po 70-75 co rok/pół roku. Nie przejdzie badania = straci prawko.

hmmm... dość restrykcyjne, to tak jakbyś po przeglądzie technicznym nie zaliczonym musiał złomować auto. Oczywiście tacy ludzie są chorowici i nie ogarniają ale łatwo wyobrazić sobie sytuację że ktoś akurat dostał choroby albo miał wyznaczony zabieg w szpitalu i ni jest w stanie przejść tych badań w wyznaczonym terminie i przez to traci prawo jazy mimo że za
  • Odpowiedz
@BenzoesanSodu: 60 lat to nie jest dziadek xD zabronic prowadzenia auta od 60 roku zycia ale juz tyrać na złodziejski ZUS trzeba do 67 rż. Babcia ze zdjecia ma z 85 lat wiec bym nie przesadzal z tym wiekiem startowym twojej nowej ustawy
  • Odpowiedz
powyżej 60 roku życia

@BenzoesanSodu
Powyżej 50! I tym niebezpiecznym gówniarzom, którzy są jeszcze przed pięćdziesiątką! Gwarantowana poprawa bezpieczeństwa na drogach!

• Odpowiedz
@BenzoesanSodu: Kurczę, nie gadaj głupot, mój ojciec ma niedługo 60. urodziny, czego nijak po nim nie widać i nie wyobrażam sobie odbierać mu samochodu, bo całe jego życie się na nim opiera (zaczynając od tego, że dojeżdża do pracy, na działkę, przyjeżdża czasem do mnie itp.). Dziadek, lol.
  • Odpowiedz